קשיי נשימה וירידה בתפקודי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/02/2017 | 21:47 | מאת: גפן

שלום, רציתי להתייעץ לגבי ממצאי הבדיקה הבאים : FEV1-51% FVC-65% RV-165% RV/TLC-162% כושר דיפוזיה תקין DLCO-106% מדובר באדם שאינו מעשן עם בקע סרעפתי גדול. ראשית אשמח להסבר מדויק לגבי הבדיקות ופירושן. שנית, האם יכול להיות שמדובר באמפיזמה למרות שכושר הדיפוזיה תקין ? תודה לתשובתך

שלום ישנה הפרעה באיוורור הריאות, הנפח שיוצא בנשימה נמוך מהמצופה ובקע סרעפתי יכול להסביר זאת. ממצא נוסף שיש הוא כליאת אוויר או ניפוח יתר של הריאות, ממצא שנראה בחולים עם אמפיזמה למרות שכושר הדיפוזיה תקין. לעיתים ניתן לאבחן את המחלה בעזרת סיטי.

מנהל פורום מחלות ריאה