CT אחרי דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/04/2012 | 19:53 | מאת: אלה

שלום רב! אמא שלי עברה דלקת ריאות ממושכת לפני 7חודשים. עשתה 3 בדיקות CT להלן פינוח של 2בדיקות אחרונות: זה שאין שינוי זה מאוד מדהיג מה צריך לעשות? הבדיקה בוצעה ביום 14/12/2011 שינויים ברונכיאקטטים ואינטרסטיציאלים ריאתיים משמעותיים בבסיס הריאה השמאלית, ייתכן שרידי תסנין ריאתי ישן. שינויים ברונכיאקטטים קלים בבסיס הריאה הימנית, כנראה שינויים כרוניים. פרט לכך איוורור ריאתי תקין. תמט פסי בסגמנט התחתון של הלינגולה. פרט לכך איוורור ריאתי תקין, ללא ממצא פוקאלי נוסף. המדיאסטינום ובתי השחי חופשיים, ללא עדות ללימפאדנופתיה. צל הלב אינו מוגדל. אברי הבטן העליונה אשר הודגמו חלקית נראים בגדר הנורמה. אין בדיקה קודמת להשוואה. לברור נוסף של הממצאים הריאתיים בבסיס הריאה השמאלית מומלצת בדיקת CT חוזרת בעוד כשלושה חודשים. אין שינוי משמעותי מתאריך ה- 26.10.11. הבדיקה בוצעה ביום 25/04/2012 סיבת הבדיקה ברונכיאקטזיות. הפעם, בהשוואה לבדיקה הקודמת מדצמבר 2011 לא חל שינוי משמעותי. באונה התחתוחנה משמאל אובדן נפח, בעיקר בסגמנט הבאזלי הקדמי והלטרלי עם ברונכיאקטזיות גליליות קטנות בעלות דופן מעובה והסננה פרי-ברונכיאלית (יתכן שינויים פיברוטים). תמט שטוח בלינגולה התחתונה עם שינויים ברונכיאקטטים קלים. תמט שטוח בבסיס הריאה הימנית. שערי הריאות תקינים. במיצר הלב אינו מוגדל. לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות. בסך הכול יציב בהשוואה לבדיקה הקודמת. עם זאת, בשל אובדן נפח באונה התחתונה משמאל, ממליץ לשקול ברונכוסקופיה להשלמת הבירור. תודה רבה

30/04/2012 | 08:40 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

לאור חוסר השיפור הרנטגני ממליץ להפנות לרופא ריאות לצורך ביצוע ברונכוסקופיה לשלילה של ממצא תוך סימפוני. ד"ר פרוכטר

30/04/2012 | 12:40 | מאת: אלה

תודה רבה על התשובה האם זה יכול להיות "צלקות" מדלקות קודמות חוזרות? מה זה הבדיקה ברונכוסקופיה? האם זה פולשני? ומה סיכונים של הבדיקה זאת? תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה