פיטמה שקועה לאחר ניתוח גניקומסטיה

דיון מתוך פורום  הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה

01/07/2019 | 19:23 | מאת: אוראל

שלום, לפני כשנתיים עברתי ניתוח גינקומסטיה בשני השדיים. כשבועיים לאחר הניתוח הבחנתי שהפטמה בשד ימין שקועה כלפי פנים ורק כשאני מפעיל לחץ עם האצבעות בצדדיה היא יוצאת ובולטת כלפי חוץ אך לזמן קצר בלבד. הלכתי לרופא המנתח והוא היה ממש מרוצה ממה שהוא ראה ואמר שזה לא נורא כל כך והשד נראה יותר טוב ממה שהוא היה לפני הניתוח, אך אני עדיין לא מרגיש נוח עם זה. הוא הוסיף כי עם הזמן זה ילך וישתפר והפטמה תצא וטען כי אין צורך לעשות ניתוח לתיקון פיטמה שקועה מפני שזה יכול לפגוע עוד יותר במראה הפטמה ואפילו התנגד להזרקת חומרי מילוי, עברו כבר שנתיים והמצב לא השתפר בכלל. יש לי שתי שאלות: 1. בהתחלה האשמתי את עצמי במצב זה מפני שחזרתי לעבוד כשבוע לאחר הניתוח. האם זו יכולה להיות סיבה לפטמה השקועה? וכן, ממה פטמה שקועה יכולה לנבוע? 2.האם יש דרכים לטפל בפטמה השקועה מלבד התערבות כירורגית? תודה מראש!!

הי אוראל. תודה על שאלותיך קשה לי לדעת מה הגורם לפטמה שקועה כעת, ישנן מספר סיבות לכך. ייתכן כי מלכתחילה הפטמה היתה מעט שקועה ולאחר הניתוח בו מסירים חלק ניכר מרקמת השד, הפטמה שקעה יותר. לגבי דרכים לטיפול בפטמה שקועה, ובכן ניתן להזריק חומרי מילוי מסוגים שונים, החל מחומצה היאלורונית ועד שומן עצמי. ניתן לבצע פעולה כירורגית להוצאת הפטמה, אך לעיתים ישנו מחיר של אובדן או שינוי ברגישות שלה. שנתיים לאחר בניתוח, ובמידה והבעיה באמת מטרידה הייתי שוקל את האפשרויות לעיל. בברכה דר יואב ארוש

מנהל פורום הגדלת חזה, הרמת חזה והקטנת חזה