שטפי דם חוזרים

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

17/06/2015 | 20:37 | מאת: חנה

שלום ד"ר. אני מודאגת.. לבני בן ה-6 וחצי הופיע ללא מכה סימן של שטף דם על הזרוע (סימן אדום מעין נקודות תת עוריות) הסימן נעלם לאחר כמה ימים. לאחר מספר חודשים הופיע שוב פעמיים בשלושה שבועות - באותו המקום. בפעם האחרונה הופיעו סימנים של שפשוף גם במקומות אחרים בזרוע. בדיקות הדם (כולל קרישיות, טסיות, תפקודי כבד, המוגלובין) תקינות לחלוטין. קבענו תור להמטולוג אך כאמור, אני מדמיינת תרחישים נוראיים ביותר... ממה יכולים לנבוע שטפי דם שכאלה? תודה.

שלום אני בהחלט מסכים שצריך בירור ע"י המטולוג בעיקר בכדי לאתר בעיות קרישה (רובן קלות יחסית )שיכולות להביא למצב שכזה. בהתחשב בספירת דם תקינה הסיכוי למחלה המטואונקולוגית או מצבים אחרים שמפחידים אותך הוא נמוך מאד. דרור

19/06/2015 | 14:26 | מאת: חנה

בינתיים הספקנו להיות אצל ההמטולוג, שלא הפנה לבדיקות נוספות. תשובתו היתה זהה לשלך והוא המליץ לבדוק במישורים אחרים : זיהומולית וראומטולוגית. נמשיך בבירור. תודה על תשובתך. חנה.

שלום בהחלט רצוי לבצע בירור זכזה. במידה ואין הסבר ברור יש עדין בדיקות נוספות למערכת הקרישה שיהיה נכון לבצע בהצלחה דרור

שוב שלום בהחלט יש מקום לשקול (במיחוד באם כל היועצים האחרים לא יגלו בעיה) להרחיב את הבירור הקרישתי ובהחלט יש עוד מה לבדוק ולבחון בהצלחה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים