חוסר ברזל ופריטין לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

09/06/2014 | 13:40 | מאת: שושנה

שלום, ראשית תודה! בני (אח תאום) בן שנה, מפותח היטב ב"ה ואוכל תזונה בריאה (כבר הפסיק הנקה וללא תחליפי חלב). בגיל 9 חודשיפ בבדיקת הדם גילו שההמוגלובין שלו 10.4 התבקשנו להעלות מינון של פריפל ל10טות ביום למשך 3 חודשים, לעשות הפסקה של שבועיים ושוב בדיקת דם. כך נעשה ובבדיקה המקיפה גילו hb 10.3 ופריטין 15(!). שאר המדדים בסדר למעט כמה שהם ממש על גבול המינימום אך בטווח. אני מאוד דואגת, גם אני אנמית אבל חוששת שבגילאים כאלו קטנים כמו של בני עלולים חלילה להיות השפעות רציניות יותר. לעצתך ותגובתך אודה.

שלום האם מדובר בפגים? בכל מקרה אכן יש חסר ברזל שצריך להמשיך לטפל בו ממליץ לפנות להמטולוג ילדים אני מבקש להרגיע אותך שהחסר אינו קשה ואין מקום לדאגה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים