נוטרופניה וחיסון הפוליו

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

11/08/2013 | 23:23 | מאת: שרון

שלום רב, אמא לזוג תאומים בני שנתיים, שקיבלו את החיסון לפוליו המומת בזריקה בהתאם לתוכנית החיסונים. לאחד מבניי יש נוטרופניה עם כ-500 נוטרופנים מזה שנה. לפי ההנחיות אסור לו ולאחיו התאום לקבל את החיסון החי מוחלש. בנוסף הבנתי, שאסור לבני הנוטרופני להיות בקרבת מי שקיבל את החיסון החי מוחלש. מבקשת לדעת מה הסכנה בחשיפתו למי שקיבל את החיסון , ומתי אוכל לשלוח אותו למעון בהנחה שילדים יתחסנו שם ובמועדים שונים. תודה, שרון

שלום לא נכון לחסן את הילד או מישהו נוסף מבני הבית. לגבי חברת ילדים מחוסנים (בני משפחה,גן ילדים) אין הנחיות מוחלטות וזה צריך להקבע בהתאם לחומרת הבעיה החיסונית של הילד דרור

19/08/2013 | 20:56 | מאת: ש

שוב שלום, ראשית מודה לך על תשובתך. מבקשת להבין כיצד יתכן, שאם בעצם לא נכון/כדאי לחסן את יושבי הבית, הרי שאפשר לשלוח את בניי למעון בו יחשפו וישהו במחיצת ילדי המעון המחוסנים? תודה, שרון

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים