אנמיה מחוסר ברזל

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

02/08/2013 | 13:26 | מאת: ורד

קרוב לשנה המוגלובין 10 ולאחרונה 9.4 פרטין 6.7 ארונד 27 טרנספרין 380. וכן שקיעת דם מוחשת שנה 90 ולאחרונה 115. שאלתי האם אנמיה גורמת לשקיעת דם מוחשת ומדוע? המטולוג החליט לתת לי פרלציט בעירוי 2 אמפולות כל שבועים כרגע קיבלתי כבר 6 אמפולות. האם יתכן מצב של עודף ברזל. נאמר לי שעלי לקבל 16 אמפולות זאת אומרת 8 עירוים. מה התסמינים של עודף ברזל. או שרק בדיקות דם מראות זאת. ומתי מומלץ לחזור על בדיקות דם.

ורד שלום על פי בדיקות הדם התמונה היא של חסר ברזל ולכן הטיפול הוא ברזל, כמובן בטיפול שכזה לפי המינונים המקובלים אין חשש מעודף ברזל. לגבי שקיעת דם היא יכולה להיות מוחשת עקב אנמיה אולם נראה ששקיעה כל כך מוחשת נובעת מסיבה אחרת ולא רק מהאנמיה. דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים