ערכי ברזל נמוכים והמגלובין תקין

דיון מתוך פורום  אנמיה ומחלות דם בילדים

28/03/2017 | 22:10 | מאת: ערכי ברזל הולכים ויורדים

שלום רב יש לי בן 4 וחצי לפני 4 חודשים היה ערך ברזל 64 והמגלובין 12.5 לקח פריפל למשך 4 חודשים כל יום 8 cc. אתמול חזרנו ועשינו בדיקות דם ויצא ערך ברזל קטן יותר מלפני 4 חודשים והערך הוא 47 . והמגלובין 12.2 מה הסיבות ? והאם יש מקום לחרדה ?

שלום ראשית ממש ממש אין מקום לחרדה בעיקר לאור ההמוגלובין הכל כך תקין בדיקת הברזל היא בדיקה עם הרבה מגבלות ופעמים בדיקת החלבונים שקושרים ברזל כמו פריטין וטרנספרין חשובה יותר בהצלחה דרור

מנהל פורום אנמיה ומחלות דם בילדים