טיפולי שיניים לילד עם בעיות אוטיזם

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

24/06/2008 | 14:48 | מאת: סימה

בני בן ה-5 אובחן כילד עם הפרעה תקשורתית ראשונית , כלומר P.D.D יש לי מספר שאלות אם תוכל לענות לי אשמח מאוד. אנו סבורים שיש לו כאבי שיניים, כיצד אפשר לסייע לו? כמו כן הוא מוצץ אצבע, כתוצאה ממציצת האצבע נוצר לו רווח בשניים התחתונות, האם הוא יצטרך טיפול אורטודונטי בעתיד? כמו כן הוא גם נוחר בלילות? אודה לך מאוד על תשובתך בהקדם האפשרי.

18/07/2008 | 09:13 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום סימה ותודה על פנייתך לפורום. יש לבדוק את הילד על ידי מומחה לרפואת שיניים לילדים אשר להם הידע והטכניקה כיצד להתמודד עם ילדים בעלי הפרעות מסוג זה. במידה ויזדקק לטיפול שיניים ניתן בהחלט לבצעו עם הרגעה או אפילו עם טשטוש קל. בעיניין מציצת האצבע הרי שיש להוועץ עם מומחה ליישור שיניים. גיל זה הוא קריטי להפסקת המציצה על מנת למנוע הפרעות אורתודונטיות קשת בעתיד . הפסקת המציצה ניתנת לביצוע על ידי הדרכה ושיחות מבלי להכנס עדיין לשלב טיפולי אורתודונטי ממשי. לגבי נושא הנחירה, יש להתייעץ גם כן עם האורתודונט ואולי אף עם רופא א. א. ג כדי לאפשר נשימה חופשית שהיא קריטית להתפתחות תקינה של שלד הפנים ולשיפור יכולת השינה וההתפתחות התקינה בתחום הלימודי. לצורך כך יש לבצע הדגמה ברורה של נתיבי האוויר ולהסיר חסימות הגורמות לנחירה על מנת שתתקבל נשימה טובה ושקטה במהלך היום ובעיקר בלילה. גם נושא מציצת האצבע מתקשר לעיניין זה. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי