מנשך פתוח

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

14/06/2008 | 23:04 | מאת: מירה

אהלן, קוראים לי מירה, אני בת 20 וקיימת לי בעיה של מנשך פתוח (לשון דוחפת). סיימתי טיפול אורטודנטי לפני 4-5 שנים מאז אני משתמשת בפלטה באופן יומיומי. המנשך הולך ונפתח ומדי לילה, כל פעם מחדש, כואב לי לשים את הפלטה בגלל שהשיניים זזות במהלך היום ומופעל לעיהן לחץ מאוד חזק. בזמן האחרון, בגלל הלחץ, מתחילות השיניים לכאוב ואף להתנדנד מעט. אני חייבת פיתרון במהירות מכיוון שהפסקתי להשתמש בפלטה בימים האחרונים בגלל השיניים המתנדנדות! מה אפשר לעשות? תודה.

17/07/2008 | 22:52 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

מירה שלום ותודה על פנייתך לפורום. ראשית טוב עשית שהפסקת להשתמש בפלטות אם הן מפעילות כזה לחץ. זה עלול לפגוע בשיניים ולגרום להם לנזק. תפקיד הפלטה בשלב זה הוא שמירה פאסיבית של המצב מבלי להפעיל כוחות חריגים. אם המנשך נפתח הרי שקיימת בעיה בהתנהגות הרקמה הרכה כלומר שיווי משקל בין השפתיים ללשון ואז כדי להתייעץ עם קלינאית תקשורת לפי הפניית האורתודונט המטפל. לעיתים העיניין יכול להצביע על ליקוי במבנה שלד הפנים שדורש טיפול על ידי פעולה כירורגית להזזת הלסתות. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי