שיני בינה כלואות לאחר טיפול אותודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

04/10/2007 | 17:40 | מאת: ורדה

בתי שהיום בת ה-21, עברה טיפול אורתודנטי כשהיתה בת 12-14. בלסת התחתונה שלה יש שתי שיני חלב ללא שיניים קבועות שיחליפו אותן. האורתודנט המליץ לא לבצע עקירה (של 4 שיניים- החלב ואלה שמעליהן) אלא להשאיר את שיני החלב, ובעתיד לבצע שם השתלה. כשהיתה בת 18 ואחרי הטיפול, צילום פנורמי הראה שכל שיני הבינה כלואות ונדרשת עקירה כירורגית לכולן. השיניים התחתונות קרובות לעצב והעקירה עלולה להיות מסוכנת. האם ניתן בדרך אורתודנטית לטפל בשתי הבעיות - חילוץ שיני הבינה התחתונות ופתרון לבעית שיני החלב ללא צורך בהשתלות?

06/10/2007 | 19:46 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום ורדה ותודה על פנייתך לפורום, כעקרון ניתן לתכנן את עקירת שיני החלב ודחיפת הטוחנות לפנים לצורך פינוי מקום ל בקיעת שיני הבינה וכך לחסוך את השתלים שהיו מתוכננים להחליף את שיני החלב. דבר זה עלול להיות גם כרוך בעקירת שיניים בלסת העליונה כדי להתאים בסופו של דבר את יחסי הסגר בין הלסתות. יתכן וניתן יהיה לשלב את עקירת שיני החלב בלסת התחתונה עם עקירת שיני הבינה בלסת העליונה. כמובן שמומחה ליישור שיניים צריך לבדוק את ביתך ולהחליט על האפשרויות השונות. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי