גמילה מאצבע - האם עוזרת

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

24/06/2007 | 11:50 | מאת: עינב

שלום. בתי בת ה 4 מוצצת אצבע ושיניה הקדמיות כבר מתחילות לבלוט. שאלתי היא, האם יש טעם ללחוץ על גמילה עכשיו (שזהו כמובן תהליך קשה ויש אומרים עם משמעויות פסיכולוגיות עמוקות, כשהוא לא בא מהילד אלא מההורים או מהסביבה), כלומר האם יש סיכוי לשיניים להתיישר בחזרה ללא התערבות, אלא רק עקב הפסקת המציצה, או שמה שנעשה כבר אין להשיב וצריך להתחיל לחסוך לריבועים בעתיד ולעזוב את הילדה לנפשה...(מה עוד שגמילה ממציצה לחלוטין, כולל בלילה נראית לי כרגע בלתי אפשרית. אנחנו עובדים איתה על להוריד את המינון ובמשך היום לנסות להמנע מזה כמה שיותר. האם בזה יש טעם? או שאם היא כבר מוצצת קצת זה לא משנה אם תמצוץ הרבה?) תודה רבה, מאמא שדואגת לשיניים אבל חרדה מלגרום נזק נפשי לילדה.

25/06/2007 | 06:49 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום עינב ותודה על פנייתך לפורום, מניעת מציצה בגיל 4 מסייעת בד"כ לשינוי דרמתי בכל התופעות שהאצבע גרמה לשיניים וללסתות ולכן ההשקעה כדאית. כדאי לעבוד עם הילדה בהדרגתיות על הפסקת המציצה תוך התיחסות לכל רצונותיה ומאוויה ותוך מתן חיזוקים חיוביים רבים. הדרך היא לעורר את הילדה למוטיבציה ולשיתוף פעולה בעניין זה. אני מאוד ממליץ על שימוש בגורם חיצוני מקצועי כגון רופא שיניים, אורתודונט, קלינאית תקשורת, פסיכולוג. בדרך כלל הילדים מתיחסים אחרת לאוטוריטה חיצונית מאשר להורים והתוצאות מדהימות כולל גמילה בלילה שהיא הכרחית לנסיגה ספונטנית של תוצאות מציצת האצבע על קשת השיניים. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

25/06/2007 | 15:21 | מאת: עינב

תודה רבה! עזרת מאוד.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי