שן חותכת עליונה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

05/05/2007 | 12:14 | מאת: קיזל

לבן שלי בן 9 שנים צמחה רק שן חותכת מרכזית אחת בלבד ושתי חותכות נוספות אבל המרווח שנותר שאמורה לבקוע אליו השן החותכת השניה הוא צר מאוד , כמחצית מגודל השן (הכלואה) על פי צילום פנורמי שיש בידי מלפני שלושה חודשים אני מאד מוטרד מהמצב ומבקש הסבר מדעי לתופעה ומה באמת קורה ובבקשה דרכי טיפול ואם כבר מאוחר לטפל או שהשן תבקע ואין מה לדאוג בכבוד רב קיזל תודה מראשץ

21/05/2007 | 01:24 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום קיזל ותודה על פנייתך, גיל 9 הוא גיל נורמלי לבקיעת החותכות המרכזיות . בד"כ הן בוקעות לפני החותכות הצדדיות אך ישנה וריאבליות בעניין זה. בעיקרון אם ממששים את השן ורואים את הנפיחות שלה מעל החניכיים באזור הבקיעה היא תבקע לבסוף. החותכות בוקעות גם אם קיימת צפיפות - אמנם בכל מיני זויות משונות. יש לודא שאין מעצור אחר המונע את הבקיעה כמו שן עודפת וכד' האם התיעצתם עם אורתודונט? במקרים האלה בד"כ רצוי לעשות גם צילום פריאפיקלי מקומי ולבצע מעקב. אם לא תהיה ברירה יש להרחיב את המקום בעתיד אך אני מניח שהשן תבקע באחור גם למקום המצומצם. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

21/05/2007 | 09:13 | מאת: קיזל

לכבוד ד"ר דרור איזנבוד שלום רב אני מאוד מתרגש ומודה לך על תשובתך שעשתה לי שמח בלב והיא היתה כל כך מדויקת וגרמה לי להרגע אבל לידעתך פניתי לאורטודונט והוא המליץ לחקות עוד כמה חודשים כך אולי השן תבקע מכוחות עצמה אני ממש מודה לך שוב ושיהיה לך בהצלחה ןהרבה בריאות ואושר לך ולבני משפחתך ולכל הפורום המכובד.

מנהל פורום טיפול אורתודנטי