רווח בין השיניים הקידמיות כאשר הפה סגור

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

20/03/2007 | 06:53 | מאת: שמוליק

שלום, לבני בן השלוש יש בעייה אם רווח של ס"מ בין השיניים הקידמיות כאשר הוא סוגר את השיניים. ז"א הטוחנות ניסגרות והקידמיות רחוקות מלהיסגר. רופא השיניים (וגם רופא פה ולסת) אמר לנו ליפנות לאוטודנט לגבי זה. האם יש פתרון/טיפול לילד בגיל שלוש לגבי בעייה זו? תודה

26/03/2007 | 07:47 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום שמוליק ותודה על פנייתך לפורום, אצל ילדים בגיל 3 הפער בין שתי הלסתות נגרם לרוב בגלל בעיה של מציצת מוצץ או אצבע. לכן יש לעבוד עמם בצורה הדרגתית ראשית על גמילה מההרגלים האלה שבדרך כלל פותרת משמעותית את רוב הבעיה . אם הילד אינו מוצץ אצבע או מוצץ והפער עדיין גדול בין הלסתות הרי שהסיבה היא ליקוי בגדילת הלסתות וזאת ניתן לפתור כבר מגיל צעיר על ידי טיפול אורתודונטי. ניתן אפילו להתחיל בגיל 4 או 5 תלוי בשיתוף הפעולה של הילד ובבגרותו. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי