חיוך חושף חניכיים

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

16/05/2006 | 10:18 | מאת: אמאלי2

שלום רב, לביתי בת ה-10 יש חשיפת חניכיים (חיוך חניכי) ונפיחות בחניכיים. ביתי סובלת ממחלת דם - ספרוציטוזיס. מחלה שגורמת להרס כדוריות דם ובגלל ההרס מח העצם בונה כל הזמן המון כדוריות דם חדשות. בעקבות המחלה היא עברה לפני כשנה ניתוח לכריתת טחול וכיס מרה. ההמטולוג שלנו (פרופסור) טוען שלדעתו ומניסיונו יש קשר בין חשיפת החניכיים לבין המחלה ההמטולוגית שלה ולכן עלינו לגשת לאורתודנט מומחה ספציפית לעניין זה. שאלתי: האם קיימים אורתודנטים שמומחים לענין זה? האם אפשר לקבל ממך המלצה למומחה כזה מאזור המרכז/השרון? תודה, האמא

20/05/2006 | 21:33 | מאת: אני

הפרופ' צודק! חולים עם מחלות דם המוליטיות מסוג זו שביתך סובלת, יש להם בעיות בהתפתחות של העצמות כולל עצמות הפנים. הלסת העליונה (המקסילה) נפגעת ומציגה מה שנקרא: gnathopathy והדבר נותן ביטוי בתור: maxillary prominence AND malocclusion Oredugba AND Savage) וכן בעיות נוספות והכל נובע מאריטרופוייזיס מקסילראית יש צורך בבדיקה, טיפול ומעקב אורטודונטיים

22/05/2006 | 23:12 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום לך ותודה על פנייתך לפורום, אכן במחלות דם המוליטיות (הכוללות הרס כדוריות) קיימת פעילות עודפת של מח העצם המתבטאת בין היתר גם בהבלטה של עצם הלסת העליונה עצם המצח ועצמות הגולגולות הצדדיות. המראה מוכר כפני טלסמיה thalassemic face בגלל תפוצת התופעה במחלת הטלסמיה שאף היא מחלה המוליטית. כלומר אין מדובר בחיוך חושף חניכיים אלא הבלטה כוללת של כל עצם הלסת שאינה מכוסה עוד על ידי השפה העליונה וכתוצאה מכך נגרמת גם חשיפת החניכיים. הטיפול והמעקב במקרים אלה צריך להיות משולב בין אורתודונט והמטולוג ולכן אני ממליץ לפנות למרפאה אורתודונטית בתל השומר. אשמח גם לבדוק אתכם עם ההמטולוגים שלנו ברמב"ם אם תרצו. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל המרפאה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי