הבקעה מאולצת וסיכויי בניית עצם בשן שעברה אפיסקטומי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

27/02/2006 | 22:18 | מאת: יוסי

אני בן 42. בהיותי בן 8 נפלתי ושן 21 נשברה. בוצע לי שיקום ע"י כתר. בגיל 21 נתגלתה ציסטה מעל השן ובוצעה לי אפיסקטומי. כעת החלה השן לקבל זוית ובצילום נראה שהיא החלה להידחות מהפה. הרופא שלי הציע לי טיפול ע"י הבקעה מאולצת (התקנת טהעות על שש שיניים קדמיות לשם בניית עצם וחניכיים) לפני ביצוע העקירה והחדרת השתל. לאור דעות מנוגדות שאני שומע , אודה לך באם תוכל לענות לי על השאלות הבאות: א) מה הסיכוי לבניית עצם ע"י הבקעה מאולצת בשם שבוצעה בה אפיסקטומי ? ב) האם יש סיכוי גדול שאצטרך גם השתלת עצם לאחר ביצוע ההבקעה המאולצת ? ג) האם כדאי ללכת לכיוון השתלת עצם מלכתחילה ולא לבצע את ההבקעה המאולצת?

08/04/2006 | 08:32 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

יוסי שלום ותודה על פנייתך לפורום, ראשית התנצלותי על האחור בתשובה. אין לך מה להפסיד מהניסיון להבקעת השן אלא אם מצב העצם סביבה ממש גרוע ויש שם דלקת. עצם תבנה במהלך הבקעה מאולצת בתנאי שמצב העצם והחניכיים סביב השן בריא. קשה להעריך מה יקרה אם בוצע בשן אפיסקומי מבלי לראות צילום. אם האפיסקטומי הביא להבראה מלאה של סביבות השן הסיכויים לבניית עצם חדשה טובים מצד שני מאחר והייתה שם התערבות ניתוחית בעבר זה מוטל בספק. כמו שאמרתי אין מה להפסיד צריך לנסות. הרי ממילא השן מיועדת לעקירה. בברכת חג שמח, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמב"ם

מנהל פורום טיפול אורתודנטי