מעקב אקטידרמל דיספלסיה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

10/11/2005 | 13:10 | מאת: סמדר

בתי בת 7.5 אובחנה כאקטידרמל דיספלסיה בעיקר מתבטא בשער ובשיניים לאחרונה עשינו צילום פנורמי כדי לדעת למה לצפות,עד היום נשרה וגדלה שן אחת (תחתונה)בצילום אובחן חסר שיניים וכן מיקומים שונים ומוזרים לשיניים קיימות.האם יש צורך כבר בשלב זה להיות במעקב או טיפול כלשהו של אורתודנט?!או שכל עוד יש שני חלב אין הרבה מה לעשות ?!תודה מראש על תשובתך.

11/11/2005 | 22:02 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום סמדר ותודה על פנייתך לפורום אכן אקטודרמל דיספלזיה הוא סינדרום מולד גנטי שיש לו התבטאות בין השאר גם בשיער ובשיניים. בד"כ מקובל שבעיות מן הסוג הזה שבתחום המומים המולדים מטופלים במרפאות שיניים של מרכזים רפואיים בהם קיימים מומחים מתחומים שונים: רפואת שיניים לילדים, אורתודונטיה,כירורגיה פה ולסת ושיקום הפה כדאי כבר להיות במעקב בגיל זה כדי לשמור על בריאות שיני החלב והתפתחות הסגר התקין תוך כדי תחלופת השיניים האיטית. בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודנטית מרכז רפואי רמב"ם

11/11/2007 | 20:59 | מאת: אוסי

ביתי בת3 שנים סובלת מאקטידמראל דיספלסיה ברוך השם בצורה קלה חסר לה4 שינים חלביות עליונות וישלה למטה שינים מחודדות שאלתי מתי להתחיל לטפל בשינים הרי שיני חלב נושרות בגיל6 בערך ואנו נמצאים כרגע במעקב פה ולסת בסורקה ועדיין לא יודעים בפה ולסת שביתי סובלת מהמחלה כי רק לאחרונה התודענו למחלה דרך רופא עור .ואכן אני מאוד רוצה לדעת האם ינשרו השינים ויצמחו שינים רגילות או שהם ישארו אותו דבר וכן איפה כדאי להתחיל לטפל ומתיץ

מנהל פורום טיפול אורתודנטי