עקירת שיני בינה

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

28/07/2005 | 17:15 | מאת: נעמי

דר' שלום, אולי אתם התקווה האחרונה שיש לי לקבל הסבר כמו שצריך לגם כיוון מה אליי לעשות. בת שלי בת 15.5 ולפני שנתיים התחילה טיפול אורטודנטי. בגלל הצפיפות בלסת עליונה היו צריכים לעשות עקירת שתי שיניים ולתת מקום לניב אחת שהיה כלוי ולסדר כל השיניים. מהתחלה נאמר לנו שבכלל בעיה רק בלסת עליונה והתחתונה בסדר, אפילו קוביות הדביקו בתחתונה רק אחרי חצי שנה. אחרי זה הכל נמשך בסדר, ורק לפני חצי שנה, עשינו עוד פעם ציליום פאנורמי ואחרי זה הרופא אמר שלבת שלי בלסת תחתונה יש בעיה מאוד גדולה: קודם כל יש צפיפות מאחורה, שתי שיניי בינה כלוים ובגלל שתי בעיות האלה שיניים תוחנות גדולות שנמצאים לפני שיניי בינה (שמספרם 7/7) לא מצליחות לצמוח עד הסוף, הם רק חצי בחוץ וחצי עדיין בפנים. לכן כדי לפתור בעיה הזאת הוא ממליץ לעשות עקירות שיניי בינה (עקירות כירורגיות) וגם חשיפת שיניים שלא הצליחו לצמוח. אנחנו מאוד מפחדים ובעיה שלא עד הסוף בטוחים שאין פיתרון אחר. רציתי לבקש חוות דעת נוספת, ביקשתי ציליומים ממזכירה, והיא אמרה שרופא אחר (שאנחנו נלך אילו) צריך לדרוש אותם, הלכנו למומחה אחר, ומצד שלו הוא לא מוכן לקבל אותנו בלי מכתב מהרופא המטפל וציליומים. אני מאוד מבקשת מכל מילה של בקשה, אם אתם יכולים לענות לי על השאלות שלי, 1.מה נראה לך מבחינה טיפולית (אני יודעת שקשה לך בלי ציליומים), אבל מה ניסיון שלך אומר על זה? אני פשוט רואה מפורומים שאתם לא ממליצים על עקירת שיניי בינה וגם אנחנו מפחדים מאוד. ואם כן, בת שלי רוצה לדעת האם מאוד זה כואב ואיך עושים כי שיניים האלה כלואים? ואם זה אחרי עקירות האלה נגלה שבעיה לא נפתרה , מה נעשה? 2. מה התהליך כדי לקבל סוף סוף חוות דעת נוספת , אני לא רוצה לפגוע במישהו, אבל חבל לי ממש על הסבל של בת שלי וגם על כל הכסף, אם הכל לא יהיה בסדר. אנחנו אמרנו לרופא שלנו שלא רוצים כרגע לטפל בבעיה הזאת ולכן הוא כבר בקרוב רוצה להוריד לה קוביות. אני מפחדת לקבל החלטה, ואם אחר כך יהיו לבת שלי בעיות.... אני לא אסלח לעצמי. בגלל זה חשוב לי לקבל חוות דעת נוספת, לפחות אם אני יודעת שרק זה הפיתרון היחיד לבעיה שלנו, אולי נחשוב באמת בעתיד לטפל בבעיה הזאת. ועוד שאלה, במידה ובעתיד בת שלי תעשה עקירות שיני בינה, אני רוצה להבין דבר אחת, מה יהיה צורך עוד פעם לגשר וטיפול אורטודנטי? בינתיים אחרי פגישה אחרונה רופא שלנו עוד פעם שינה המלצה שלו והוא אמר שצריך לקבל החלטה: או לעקור שיניים 7/7 (שגדלו רק לחצי) או לעקור שיניי בינה (8/8) (הכל מדובר על לסת תחתונה). אני לא מסכימה לעקירת שיניים האלה (7/7), עוד על שיניי בינה אנחנו חשבנו לקבל החלטה ולעקור אותם ופיתאום הוא עוד פעם משנה לנו מחשבות. לכן אני מבקשת דחוף להמליץ לנו מה לעשות. ועוד שאלה: עקירה כירורגית של שיני בינה עושים רק בהדסה? (אנחנו גרים בירושלים) או אפשר גם במסגרת מרפאת שיניים של קופת חולים "כללית" ש.ל.ה לבצע אותם? ואולי אתם יכולים להמליץ לנו על שם של רופא שהוא מומחה לזה (לפי איזור שלנו)? אני ממש דחוף צריכה להחליט מה עושים, כי בימים הקרובים יש לנו תור לפני הורדת גשר. תודה רבה על הכל, נעמי

15/08/2005 | 01:28 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

נעמי שלום ותודה על פנייתך לפורום, ראשית התנצלותי על האחור בתשובה, לפי דברייך אני מבין שבלסת העליונה עקרו 2 שיניים לפתור בעיית הצפיפות ובלסת התחתונה לא עקרו. ועתה קיימת צפיפות בסיגמנטים אחוריים לבקיעה תקינה של 7/7. לפיכך אני מבין שהרופא לא הצליח לפתור את הבעיות בלסת תחתונה ללא עקירות והוא נתקל בבעיה של צפיפות תחתונה אחורית לבקיעת 7/7. אכן דבר כזה יכול לקרות. לא תמיד קל להעריך במדויק את הצפיפות האחוריתצ וזה מתברר במהלך הטיפול עם בקיעת השיניים. אם כך אין כנראה ברירה ויש לעקור 7/7 או 8/8. אם עוקרים 8/8 זו עקירה כירורגית שניתן לבצע אותה אצל כל מומחה לכירורגיה פה ולסתות. אם זה עקירה של 7/7 אז העקירה קלה יותר והאורתודונט צריך להבטיח כניסה של 8/8 למקום תקין בקשת במקום 7/7. קשה לי לאמר מה עדיף לעקור זה תלוי במנח השיניים במבנה האנטומי שלהם ובאבחנה האורתודונטית המקורית. כמובן שזכותך ואולי אף חובתך לבקש דעה נוספת מאורתודונט מומחה כדי להרגיע ספקותייך. מקובל לדווח על כך לרופא המטפל ואף לקבל ממנו העתק של הצילום. second opinion הוא דבר מקובל בכל תחומי הרפואה! בהצלחה, ד"ר דרור איזנבוד מנהל היחידה האורתודונטית מרכז רפואי רמבם

15/08/2005 | 11:48 | מאת: נעמי

שלום דר', תודה רבה לך על התשובה, רק רציתי לעדכן אותך, שבינתיים אנחנו קיבלנו חוות דעת שניה(אם אפשר לקרוא לזה ככה, אני חושבת סתם שילמנו כסף על הבדיקה). אחרי שפנינו לרופא המטפל שלנו והוא נתן לנו מכתב קצר המסביר את המצב וגם ציליום פאנורמי , הלכנו למומחה אחר לקבל יעוץ. האמת רופא השני שאילו הלכנו לקבל חוות דעת שניה, לא כל כך שמח לקבל אותנו ובקצרה ענה לנו רק על השאלות - שגם לפי דעתו נראה כפיתרון עקירת שיני בינה (וחשיפת שיניים 7/7). על עקירת 7/7 הוא אמר שלא כל כך ממליץ. היו לנו עוד הרבה שאלות, אבל הוא לא רצה לענות לנו, למשל אצל מי הוא ממליץ, במסגרת קופת חולים כללית לבצע פרוצדורות האלה.... אנחנו כבר דיי החלטנו ללכת על העקירות שיני בינה למרות שאני מפחדת עד מוות על הבת שלי, שלא יהיה לה כואב ואחר כך שיהיה הכל בסדר. אולי אתה יכול לענות לכמה שאלות שלי בבקשה: 1. האם פרוצדורה הזאת כואבת ו 2. מה המלצה שלך , לעשות אותם בהדסה(אנחנו גרים בירושלים), במחלקה כירורגית פה ולסת או גם במסגרת קופת חולים כללית אפשר? הדאגה הגדולה שלי היא: אם אחרי עקירות הכל יהיה בסדר ובעיה תפתר? מחיר של פרוצדורות האלה בארך כמו מחיר של טיפול אורטודונטי בכלל , אבל צד כספי כבר לא כל כך משנה, אני לא רוצה שבת שלי תסבול סתם. זאת שאלה ראשית שלי ועף רופא לא ענה לי עד הסוף. ועוד שאלה כללית, זה אולי רק בשבילי , כי עכשיו לפי מה שאני מבינה כבר אין דרך אחרת: ראיתי שאתה מדגיש על תחילת טיפול ...." על עקירות של 2 שיניים בלסת עליונה כדי לתת מקום לניבים לצמוח (אחת בכלל היה כלואי ושני היה מעל השיניים)". שאלה שלי היא כזאת: אם היו עושים עקירת 2 שיניים מקבילים בלסת תחתונה (ליד ניבים, למרות שניבים בלסת תחתונה כן צמחו בסדר, אולי היום לא היו צריכים עקירת שיני בינה? תודה מראש על הכל , נעמי

מנהל פורום טיפול אורתודנטי