טיפול אורטודנטי

דיון מתוך פורום  טיפול אורתודנטי

09/03/2005 | 18:51 | מאת: נעמי

שלום, קודם כל אני רוצה לספר לכם על טיפול של בת שלי. היא בת 15 , טיפול אורטודנטי התחלנו לפני כשנה וחצי וזאת אחרי הרבה התלבטויות, בירורים , חששות... אפשר להגיד, שמסרנו לטיפול בידי רופא לא רק בת שלי גם את כל הנשמה שלנו. וזאת מפני שהלכנו לבדיקות ויעוץ אצל הרבה רופאים וכל אחד היה ממליץ לנו סוג טיפול שונה. תמונה לפני טיפול היה כזאת: בלסת עליונה לבת שלי היה צפיפות ומפני זה ניב בצד אחת היה מעל השיניים אחרות ובצד השני לא בקע בכלל עקב חוסר במקום. בלסת תחתונה כל השיניים צמחו בסדר ובמקום. לסת תחתונה לא היה בולטת. וזאת רשימה של המלצות סוגי טיפול שונים שקיבלנו: סוג טיפול 1: עקירת שתי שיניים קבועות למלה (מספר-4 ) כדי לתת מקום לניבים. ולאחר מכן לטפל בעזרת קוביות הרגילות. סוג טיפול 2: באמצעות רסנים להרחיב לסת עליונה ולדחוף אחורה לסת תחתונה. סוג טיפול 3: עקירת 4 שיניים קבועות - 2 למלה ו 2 למטה (שיניים מספר 4 גם למלה וגם למטה). לא ידענו מה לבחור, מה עדיף... בכלל מהתחלה הינו נגד עקירות של שיניים קבועות, אבל אחרי שהרבה הסבירו לנו שטיפול ברסן הכי פחות מבטיח, החלטנו ללכת לכיוון סוג טיפול1 - זאת אומרת עקירת שתי שיניים קבועות בלסת עליונה (זאת אומרת הכי פחות עקירות). החלטנו והתחלנו טיפול, אחרי עקירות עברו כמה חודשים וניב בקע לבד, אפילו ללא חשיפה והסתדר במקום שלו, רווחים אחרי עקירות נסגרו. רופא התחיל טיפול מלסת עליונה- הוא הדביק קוביות בהתחלה למלה ורק אחרי חצי שנה הדביק קוביות בלסת תחתונה. כאן אני חייבת לציין,שתשלום על טיפולים שילמנו כבר בתחילת טיפולים. אחרי ביקור אחרון, לפני כמה ימים בת שלי חוזרת מפוחדת, עם דף ומסר מרופא המטפל שבלסת תחתונה יש בעיה מאחורה. שן טוחנת אחרונה (משני צדדים) בגלל חוסר במקום לא הצליחו לצאת עד הסוף, רק חצי ומצד שני שן בינה כלואה לוחצת ולא נותנת לו לצאת.לכן רופא אומר לנו שעכשיו צריכים לעקור לה בלסת תחתונה שתי שיני בינה עם עקירה כירורגית! - "ניתוח עקירת שן כלואה (שן בינה)+חשיפת שן כלואה למשיכה אורטודונטית"- כך כתוב על הדף שקיבלנו כולל פירוט מחירים .(ובת שלי רק בת 15). השאלה שלי למה? אין דרך אחרת? אגב, אי אפשר להגיד ששיני בינה רק עכשיו רק צצו , כבר בתמונות ראשונות רואים סימנים שלהם..... לכן אני חושבת, מהתחלה דרך טיפול שהוא הציעה לנו לא היתה נכונה ובאמת היה צורך בעקירת 4 שיניים (מקבילות מספר 4) כמו שרופא אחר אמר לנו? למה מהתחלה אמרו לנו שבלסת תחתונה לא צריך לעשות משהו חריג? ובכלל לא דיברו על שיניים מאחורה! מה עושים עכשיו? הוא ניסה להסביר לנו שיכול להיות שבעתיד יהיה לה בעיות, דלקות וכו"י, אבל אנחנו מפחדים,לא רוצים ניתוחים האלה ובנוסף כבר חוששים שהמשך טיפול שהוא ממליץ באמת נכון. יש הרבה אנשים ששיני בינה בכלל לא צומחות אצלם , והם מרגישים מאוד טוב עם זה. לדוגמה אני אחת מהם! לא יכול להיות שאין טיפול אחר ! מה אלנו לעשות, האם אנחנו יכולים לקבל יעוץ מעוד מומחה אחר? אני צריכה לשלם על זה? ואם אני נחליט ללכת לרופא אחר, איך אפשר לעשות את זה, ואני צריכה לשלם הכל מהתחלה? מותר לי לא להסכים לכל דבר שממליצים , נכון?.... מה אליי לעשות, המליצו לי, עזרו לי בבקשה. סבלנו מספיק. תודה מראש, נעמי

10/03/2005 | 18:38 | מאת: יעל

כאמא אני מבינה את הדאגה שלך (אני מקווה שגם הרופא שלך מבין). אני מציעה לך לשאול את הרופא את כל השאלות שקשורות בטיפול ולהבין את כל התשובות, ולצבור כמה שיותר מידע בנושא , ולקבל גם חוות דעת רפואית נוספת,- גם בנושא העקירות הרבות . הרופא צריך להבין שיש פה רגש, ולהורים יש הרבה התמודדות, ועקירת שן זה לא דבר מובן מאליו. בהצלחה

19/03/2005 | 12:46 | מאת: ד"ר דרור איזנבוד

שלום נעמי ותודה על פנייתך לפורום, אני מבין ממך שבס"ה הטיפול האורתודונטי עד כה התנהל טוב וזה כבר משמח. כרגע אני מבין שיש בעיה עם בקיעת הטוחנות האחוריות. לא לגמרי הבנתי האם הטוחנת השניה מכל צד בקעה ויש בעיה רק עם בקיעת שיני הבינה (הטוחנת השלישית) או שגם הטוחנת השניה וגם השלישית לא בקעה. מכל מקום כנראה שבאזור הלסת האחורית קיימת צפיפות. לא תמיד ניתן חזות זאת במדויק ולעיתים זה מתגלה בהמשך הטיפול ואז יש לבצע את העקירה. בכל מקרה אם אינכם משוכנעים לגמרי זו בהחלט זכותכם המלאה לקבל יעוץ נוסף. עליכם להודיע לרופא שאתם מבקשים את הצילומים לצורךsecond opinion שהוא דבר המקובל בכל תחומי הרפואה. במידה ויהיו הבדלים ניכרים בין הדעות השונות שתשמעו תצטרכו לדון עם הרופא שלכם ולקחת החלטה. - לדעתי במקרה שלכם הסיכויים להבדלים ניכרים בחוות הדעת הוא נמוך. בברכה, ד"ר דרור איזנבוד

20/03/2005 | 18:37 | מאת: נעמי

שלום דר' דרור, אני שמחה לקבל תשובה ממך, רק כדי שהתמונה של המצב יהיה בדיוק ברורה, מדובר על טוחנות שלישיות שצמודות לשיני בינה שלא צמחו עד הסוף (רק חצי רואים בחוץ), עם טוחנות אחרות הכל בסדר. האם זה משנה משהו? תודה בכל אופן. ולסיכום אני רוצה להגיד לך, שאנחנו בינתיים החלטנו לא לעשות עקירות,וזאת החלטה כולל בת שלי. בתקווה שלא יהיו בעיות, בתקווה עד 120 לא יהיה לבת שלי צורך לטפל בשיניים האלה והכל יהיה בסדר....אם כן , כמו שבת שלי אומרת- "אחר כך נטפל בזה". תודה רבה, חג פורים שמח לך ולכל קרוב לבך. נעמי.

05/07/2008 | 22:49 | מאת: שירלי

שלום, אני בת 15, ויש לי דילמה אם לעשות בסופו של דבר יישור שיניים. עד היום, לא ראיתי שיש לי בעיה עד שהשיננית אמרה לי. השיניים שלי בלסת העליונה, 2 השיניים הקדמיות במיוחד, בולטות קצת. הלכתי לאורתודנט , והוא אמר שצריך לעקור 2 שיניים בלסת העליונה ולשים גשרים בשני הלסתות. או שאפשרות שנייה לשים רסן במקום לעקור. אני לא רוצה לעקור שיניים, אך אני לא רוצה רסן. האם ייתכן שרופא אחר יציע לי אפשרות ללא עקירת שיניים לבעיה שלי? האם יש חשש שאחרי שאני יסים את הטיפול השיניים יחזרו למצב הקודם שלהם ו/או שיהיה תזוזת שיניים? ואם לדוג' אני יחליט לא לעשות גשר, כי זה לא מפריע לי מבחינה אסתטית, יכול להיות לי איזשהם בעיות חניכיים וכו'...?? תודה מראש, שירלי

מנהל פורום טיפול אורתודנטי