שתי נושאים

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

10/02/2009 | 18:40 | מאת: רם

שלום רב. יש לי חוסר בקיאות בדיני רפואה משפטית, שלמען האמת מאוד לא מעניינת אותי. אך אנסה להגיש את עיקר הדילמה. אז ככה, אני חליתי בילדותי במחלת סרטן כבד בשם hepatoblastoma, זה קרה בגיל 3, כיום אני בן 22.5,בריא לגמרי, עובד, לומד ומתפקד כרגיל. אך בכל זאת מאז הכימוטרפיה(שעקבה לאחר הניתוח להסרת הגידול)התגלו אצלי בעיות נווירוליות בדיבור בקשב ובשמיעה. דבר שלא הקשה עלי לנהל חיים כסדרם(עם או בלי מכשירי שמיעה). דבר ראשון קושי ראשוני מאוד קטן: אני מעוניין לעבור קורס מצילים מטעם משרד התמ"ת. התחלתי את הקורס בתיאום מראש עם המדריך שהארגן את האישור הרפואי במהלך הקורס עצמו. הטופס הרפואי דורש חתימת רופא עיניים, ורופא משפחה, שידווח בזו הלשון: כשיר לחלוטין לכל פעילות ספורטיבית, וללא וש"אינו" סובל ממחלות כורניות. מאז עברתי תזוזים ימין על שמאל, כאלה שמגמדים את תקופת שירותי הצבאי(נהג קו,45 רפואי) , בכל פעם שמסרתי את האשורים, דרך מנהל הקורס שלי ,אל משרת התמ"ת התקלה החלטה לשלילה ולא לאפשר לי לעבור את המבחן הסופי שיעניק לי את תעודת המציל. וכך זאת לאחר שבצעתי: *בדיקה ארגומטרית על מסילה תקינה לחלוטין, עם כושר גבוה *שכנוע של רופא המשפחה על לשנות את נוסח ההמלצה שיתאים לפרמטר של תמ"ת(שינוי הנוסח"מתאים לפעילות ספורטיבית המתאימה לו" ל- "מתאים לפעילות ספורטיבית מכל סוג שהוא" *בדיקה תקופתית אצל רופא אונקולוג המעידה על כשירות גופנית ללא כל סממים כל שהם ועדין לא מגישים אותי לקורס שעברת אליו את כולו, וזה כולל כל בחומר הלימודי והמעשי,60 שעות מגיש עזרה ראשונה" מנהל הקורס שלי טוען שהבעיה נעוצה במפרט המחלות הכרוניות, הכונה לטבלה תחת "אבחנה- מצב בריאותי" רופא המשפחה מסרב ל"העלים" את המפרט , מתוקף תפקידו, למרות שהובהר שהנני בריא מעלי לעשות? האגודה למלחמה בסרטן תעזור לי? משרת התמ"ת, יש דרך לפנות אליהם בנושא, רופא משפחה בתוף הגוף עצמו שיקבל אותי לטיפול,. מה עלי לעשות אני טבעתי בבירוקרטיה הזאת. עכשיו לדבר השני למרות כל מה שצוין לעיל, עדין יש לי מכשלה גדולה ביכולת התקשורת שלי עם הזולת, לנהל חיים כסדרם. האם חולה סרטן שנפגע כתוצאה מכימוטרפיה, פגיעה שגרמה לו לאובדן ביכולת דיבור והשמיעה, האם דבר זה מצדיק קצבה כל שהיא מגוף כל שהו? וכל זה למרות שאני ממש לא רוצה להיות נטל ולהחזות. האם אני אני מאים לקרטריון? מבלי להחשב כמתחזה?

כן גם לפנות לאגודה למלחמה בסרטן וגם הזכויות שלך הן להיות כמו נכה. הנקודה היא שאתה באמת צריך להוכיח שההפרעולת האלה לא יפםריעו לצלילה - שאולי זקוקה לחושים האלה אצלך. אבל אם יש לך חוות דעת מהגוף ההוא שמוכן לקבל אותך או ממשהו מומחה מטעמם שזה לא יפריע - עם זה אתה צריך לרוץ הלאה כולל בית משפט. בשלב הזה אשמח לסייע לך

מנהל פורום רפואה ומשפט