עילה לרשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

18/03/2008 | 13:58 | מאת: אורית

שמי אורית אני בת 31 וחצי, ומאז מאי 2007 אני בבית. במאי 2007 הובהלתי לקפלן עקב אבנים בכיס מרה אשר התפתחה לצהבת חסימתית. שם עברתי בדיקת ERCP וכתוצאה מכך נוקב התריסריון. דבר זה הוביל לאפטיות מוחלטת שלי, התנפחות כתוצאה מנוזלים אשר התרכזו בריאות, ובבטן. מצבי היה בכי רע, הונשמתי בעזרת חמצן ולא תפקדתי כלל. בקפלן טענו שהכל בסדר ומצבי יציב. לאחר כ-10 ימים ומצבי הדרדר, משפחתי החליטו להעביר אותי לאסף הרופא. לשם נלקחתי באמבולנס ועם בלון חמצן. בקפלן טענו שהכל בסדר אבל אם אני רוצה זכותי ללכת. כשהגעתי לאסף הרופא, נכנסתי לכירורגיה לחדר בידוד עם חיבורים למוניטורים וחמצן. למחרת ב-7 בבוקר עברתי ניתוח של 2 נקבים בחזה על מנת לנקז את הנוזלים שהצטברו לי בגוף(הייתי בצקתית ומלאה נוזלים). לאחר הניתוח הועברתי לטיפול נמרץ כשבוע ימים. לאחר כשבוע בו התייצב מצבי עברתי לכירורגית א' ושם שהיתי כחודש וחצי עד שהצהבת עברה. בנוסף, קיבלתי את החיידק הקלבסיאלה, במעבר מטיפול נמרץ למחלקה הכירורגית. לקראת סוף יוני עברתי את הניתוח והוצאו האבנים ואז התחלתי להלך ונצפה כי יש לי צליעה ברגל שמאל. הכאבים החלו מרגע עמידתי והליכתי (שהרי לא קמתי ממיטתי כחודש וחצי בערך). ולכן המשכתי טיפול. כעת טוענים שזה A.V.N. כלומר אי אספקת חמצן לירך, אין להם מושג ממה, ועלי לעבור ניתוח במפרק הירך כי הוא בהתמוטטות(ראש פרק הירך). אני לא עובדת כבר 8 חודשים ומתהלכת על קביים, לוקחת ארקוקסיה כמשככי כאבים ולא מסוגלת לתפקד כלל. לצערי נאלצתי לוותר על הסמסטר האחרון ללימודים כיון שאנני יכולה להגיע למכללה (אחווה), ואני בהקפאת לימודים. מביטוח לאומי כבר הוכרתי כנכה ואני מקבלת קיצבת נכות וכמובן ממשיכה בטיפולי פיזיוטראפיה ובבלינסון. תכננתי להתחתן, לסיים לימודים, לעבוד והכל נקטע. מה עושים? למי עלי לפנות? והאם יש עילה לתביעה על רשלנות רפואית? שכחתי לציין שכעת אני מטופלת בבלינסון ובעוד כ-3 חודשים יחליטו על ניתוח שהחלמה ממנו היא עד שנה!!! תודה מראש, אורית

יש יותר מעילה אחת לתביעה בסיפור הזה כנגד בית החולים קפלן כל אשר את צריכה זה מספר חוות דעת רפואיות - וגישה לעורך דין טוב

22/03/2008 | 00:57 | מאת: אורית

תודה רבה לך, אני מתחילה לפעול בנושא. אורית

28/11/2008 | 14:07 | מאת: אורית

בהמשך למכתב, אני היום 3 חודשים אחרי ניתוח החלפת פרק ירך, אותו עברתי בבלינסון. קשה לי עדיין ללכת כמו שצריך ואפילו פעולות טריוויאליות כמו רכיסת שרוכים בנעליים או להתכופף קשים לי. הוכרתי כנכה חצי שנה, אולם מלפני הניתוח ביטלו את הנכות שלי ואני בתביעה כנגד ביטוח הלאומי. ביום ראשון אני אזומן שוב לוועדה לאחר זמן רב בו לא קיבלתי מהם תגובה. חזרתי ללימודים-יומיים בשבוע וזה ממש קשה לי. בנוסף כיון שאנני מתפרנסת החלטתי לחפש עבודה חלקית ביותר ואני מורה-סייעת בצהרון בבית ספר ועובדת 3 פעמים בשבוע בהם 4 שעות בלבד. גם זה מקשה עלי ואני מגיעה גמורה, אולם אין לי ברירה אחרת. בשלב מסויים הבנתי שאם אמשיך לשבת בבית ולא למצוא תעסוקה מינמלית פשוט אשתגע. היום אני מאמינה שיש לי את הכוח לפעול ולתבוע את הגורם המרכזי לפגיעה שלי. אני מבקשת ממך אם תוכל להפנות אותו לעורך דין אשר הוא גם רופא ובכך לחסוך בהתרוצצויות. מבחינה כספית יש לי בעיה ולכן זה מקשה על הבחירה בעורכי הדין. תודה מראש, אורית

מנהל פורום רפואה ומשפט