אב בדכו האחרונה

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

05/02/2008 | 05:37 | מאת: בת כואבת

אבי בן 83 מונשם חסר הכרה במחלקה גיריאטרית פנימית בבית חולים במרכז הארץ לפני כשלושה חודשים הוא הובהל לבית החולים לאחר שהפסיק לנשום, הוחיה על ידי צוות מד"א ומונשם מאז. בחודש ה ראשון לאשפוז, בעודו ממתין לניתוח לצורך החדרת צינורית הנשמה לקנה, היה בהכרה מלאה וניסה לנתק את מכשיר ההנשמה מספר פעמים, עקב כך הוא נקשר בשתי ידיו למטה, פיתחי בצקות קש/ות בפלג הגוף העליון והחל לפתח דלקת ריאות. בשלב זה הפעלתי לחצים דרך העוס"ית של המחלקה, ופניה למנהל המחלקה ועל ידי כך זירזתי את הניתוח שבית החולים מצא לנכון לדחות שוב ושוב. הניתוח עבר בהצלחה והוא הועבר למחלקת מונשמים בבי"ח שיקומי "רעות" בת"א שם קיבל טיפול מצויין, אולם הם לא הצליחו להתגבר על פצע לחץ נוראי שהתפתח אצלו בתקופה שהיה קשור ובנוסף היה חשש לחידק אלים ועל כן החזירו אותו למחלקה בה היה מאושפז בתחילה. הוא היה בבידוד מספר ימים ועובר הטריות. מצבו התדרדר מאז במהירות אבל הוא איש חזק וממשיך לחיות למרות היסורים הקשים שהוא עובר בבית החולים. פצע הלחץ הגיע עד העצם ונוצא בור ענק באזור האגן. אימי ואני היינו עדות למספר מקרים של רש/לנות פושעת במצד צוות המחלקה, כגון מחט מגואלת בדם שהושארה על השמיכה של אבי לאחר "טיפול" של רופא, ואח שטיפל בו ללא ש/ידע שאבי בבידוד ולא נקט באמצעי הזהירות הנדרשים. התשובות שאנחנו מקבלים על תלונותינו הן מהסוג של טשטוש והתחמקות. תחושתי היא שמתעללים באבי ללא צורך ושהורגים אותו ביסורים, ומעבירים אותו מסלול חתחתים שאם היה יכול למחות עליו אין ספק שהיה עושה זאת בצורה מאד חד משמעית. הוא כבר ביטא את העדפתו למות על ה"טיפול" שנורא שהוא מקבל, בעת שניסה להשתחרר ממכשיר ההנשמה כשחיכה לניתוח, מצבו לא השתפר מאז אלא התדרדר ואני חושדת בבית החולים מזניח אותו בצורה מכוונת, כפי ששמעתי שעושים עם קשישים רבים אחרים. מה אני יכולה לעשות על מנת להפסיק את השערוריה הזאת|??

רק בשלב זה להתלונן במכתב להנהלה מכל הסיפור הזה קשה ככל שיהיה אין עילה לרשלנות פושעת - לפחות על פי הנכתב כאן, וגם לא לאיזה חריגה מהטיפולים בצורה דרסטית למעט התופעות הלא נכונות שציינת

מנהל פורום רפואה ומשפט