פארמדיק

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

03/08/2007 | 12:05 | מאת: אבי

שלום רב אני מצטער מראש שהשאלה שלי פחות קשורה לרשלנות רפואית, אך כיוון שהיא קשורה לתחום רפואי שאינו מוגדר בחוק אודה לך אם תוכל להתייחס לנושא. אני פארמדיק מזה כשנה, בוגר תואר ראשון מאונ' בן גוריון ברפואת חירום ועובד בניידת טיפול נמרץ. ידוע לי שאין בארץ חוק מוגדר לגבי מעמד הפארמדיק ושהוא פועל מתוקף תקנות הרופאים (פעולות חריגות), השאלה שלי היא האם ישנה מניעה משפטית/חוקית להעסיק פארמדיק במסגרת רפואית כגון בית חולים/מרפאה/חברה פרטית ושהוא יבצע את אותם פעולות שלמד והתמקצע בהם במהלך הלימודים וההשתלמויות (כגון פתיחת וריד, הזרקת תרופות, אינטובציה וכו'), וכמובן האם זה יחשב כעבירה או התרשלות במידה ויגרם נזק כתוצאה מהפעולה (הכוונה לנזק כתופעת לוואי/סיכון שמוכר בפעולות אלו). אשמח אם תוכל להתייחס לביצוע העבודה בנוכחות/ללא נוכחות סמכות רפואית עליונה (רופא). אני יודע שהנושא נתון לפרשנות והיתי מאד שמח לשמוע את דעתך. בכבוד רב ובתודה מראש אבי

אכן הנושא נתון לפרשנות על פניו אין מניעה להעסקת פרמדיק במספר מקומות וצמתים בבית החולים אני מעריך שמי שעומד על שתי רגליים אחוריות זה הסיעוד שמנפנפים בפרופסיה שלהם ורוצים למנוע את דריסת הרגל של הפראמדיקים

מנהל פורום רפואה ומשפט