חוק הפוליו

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

30/07/2007 | 23:58 | מאת: פולי

ד"ר שלום! מה עם חוק הפוליו? מתי ניתן להגיש תביעות למל"ל? האם כבר הותקנו התקנות? או שמא יטען האוצר שהקופה ריקה למימוש החוק ?

שרותי משרד/הצעות חוק/ 3746405ח הכנסת השש-עשרה הצעת חוק של חברי הכנסת: עזמי בשארה גלעד ארדן ג´מאל זחאלקה יגאל יאסינוב ואסל טאהא נעמי בלומנטל מל פולישוק-בלוך חיים אורון יולי תמיר עבד-אלמאלכ דהאמשה אברהם רביץ מוחמד ברכה נסים דהן עסאם מח´ול גילה גמליאל גאלב מג´אדלה גילה פינקלשטיין פ/3435 הצעת חוק נפגעי פוליו, התשס"ה-2005 הגדרות 1. בחוק זה- "נפגע פוליו" - אדם שנקבעה לו נכות עקב מחלת הפוליו. "מחלת פוליו" - מחלת שיתוק הילדים .Poliomyelitis "המוסד" - המוסד לביטוח לאומי. "השר" - שר הבריאות. פיצוי חד פעמי 2. נפגע פוליו שעקב מחלת הפוליו שבה לקה נקבעו לו אחוזי נכות, תשלם לו המדינה פיצוי חד פעמי המבוסס על מכפלה של אחוזי נכותו בשכר הממוצע לחודש במשק, כפול שנות נכותו. קצבה חודשית 3. בנוסף לאמור בסעיף 1, תשלם המדינה לנפגע פוליו, שעקב מחלת הפוליו שבה לקה נקבעו לו אחוזי נכות, קצבה חודשית כדלקמן: (א) נקבעו לנפגע 100% נכות תשתלם קצבה בסכום השווה ל 25% מהשכר הממוצע כמשמעותו בסעיף 2 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995[1] (להלן – קצבה מלאה). (ב) נקבעו לנפגע פחות מ 100% נכות תשתלם קצבה בסכום שהיחס שבינו לבין סכום הקצבה המלאה שווה ליחס שבין אחוזי הנכות שנקבעו לנפגע לבין 100%. הגשת תביעה 4. (א) תביעה לפיצוי חד פעמי או לקצבה לפי חוק זה תוגש למשרד הבריאות. (ב) השר יקבע בתקנות הוראות, כללים, תנאים ומועדים להגשת תביעה לפי חוק זה. ועדה רפואית וועדה רפואית לעררים 5. (א) השר ימנה ועדה רפואית שחבריה יהיו שלושה רופאים בעלי תואר מומחה בתחומים הנוגעים לעניין העומד לדיון. הועדה הרפואית תדון ותקבע- (1) האם לקה התובע במחלה. (2) אחוזי הנכות של התובע הנובעים מהמחלה שבה לקה. (ב) השר ימנה ועדה רפואית לעררים שחבריה יהיו שלושה רופאים בעלי תואר מומחה הנוגעים לעניין העומד לדיון. (ג) הרואה עצמו נפגע על ידי החלטת הועדה הרפואית רשאי לערער עליה, בתנאים שנקבעו בתקנות, בפני ועדה רפואית לעררים. (ד) אופן הרכבתן של הועדה הרפואית והועדה הרפואית לעררים, סמכויותיהן וסדרי עבודתן ייקבעו על ידי השר בתקנות. תשלום על ידי המוסד 6. (א) פיצויים חד פעמיים וקיצבאות לפי חוק זה ישולמו באמצעות המוסד. משרד הבריאות יעביר למוסד את החלטת הועדה הרפואית או הועדה לעררים לצורך ביצוע תשלום הפיצוי החד פעמי והקצבה, הכל באופן ולפי כללים שייקבעו על ידי המוסד ומשרד הבריאות. (ב) אוצר המדינה יעביר למוסד, מדי חודש, את כל הכספים הדרושים לו כדי לבצע תשלומים לפי חוק זה לרבות ההוצאות המנהליות הנובעות מביצוע החוק. סייג לזכאות 7. תשלומים לפי חוק זה ישולמו למי שהוא תושב ישראל לעניין חוק הביטוח הלאומי וכל עוד הוא תושב כאמור. הוראות מיוחדות 8. (א) תשלומים המשתלמים לפי חוק זה לא ייחשבו כהכנסה- (1) לעניין פקודת מס הכנסה [נוסח חדש] או לעניין תשלומי חובה או היטלים אחרים. (2) לעניין גמלאות לפי חוק הביטוח הלאומי. (ב) תשלום המשולם לפי חוק זה אינו ניתן להעברה, לערבות או לעיקול בכל דרך שהיא אלא לשם תשלום מזונות לפי פסק דין של בית דין מוסמך. תחילה ותחולה 9. (א) תחילתו של חוק זה ביום___________ (ב) לא יינתן תשלום לפי חוק זה בשל תקופה שקדמה ליום התחילה. דברי הסבר מחלת הפוליו היא מחלה זיהומית נגיפית שפוגעת במערכת העצבים המרכזית ועלולה לגרום לשיתוק, הפוליו הייתה אחת המחלות המאיימות שהודברו כמעט לחלוטין לאחר פיתוח חיסון נגד הנגיפים הגורמים אותה, ומאז 1988ישראל הוכרזה כארץ נקייה מפוליו. הסבירות לחלות כיום בפוליו נמוכה ביותר, וזאת בעקבות החיסונים, שמתחלקים לשני סוגים, חיסון בנגיף מומת,IPV, שהוחל בארץ בשנת 1957, וחיסון בנגיף מוחלש OPV, שהחליף את הIPV בשנת 1961, ולעיתים רחוקות עלול לגרום להופעת השיתוק. כיום החיסון הוא משולב וכולל את שניהם. בישראל ישנם היום אלפים בודדים של נכים, שבילדותם נפגעו מהמחלה וכיום הם סובלים משיתוק ונכויות בדרגות שונות. מרבית החולים נפגעו בשנות החמישים כשהייתה התפרצות של המחלה והמדינה לא הצליחה לספק את החיסונים לכל האזרחים, או כתוצאה מחיסון בנגיף המוחלש. מן הראוי למצוא דרך לפיצוי הולם לחולים אלה כפי שנעשה לגבי קבוצות אחרות של חולים, שהמדינה מצאה דרך לפצותם לפי חוק. הצעת חוק דומה בעיקרה הונחה על שולחן הכנסת החמש-עשרה על ידי חבר הכנסת אליעזר כהן וקבוצת חברי הכנסת ומספרה פ/605.

17/08/2007 | 18:28 | מאת: הירש ישראל

מה קורה עם מי שיש לו אחוזי נכות. מתי עליו למלא את טופסי התביעה ןמאיכן יקבלם?

17/08/2007 | 18:29 | מאת: הירש ישראל

מה קורה עם מי שיש לו אחוזי נכות. מתי עליו למלא את טופסי התביעה ןמאיכן יקבלם?

מנהל פורום רפואה ומשפט