מידע חלקי על השפעת תורפות!

דיון מתוך פורום  רפואה ומשפט

16/10/1999 | 10:16 | מאת: אבי

אני נכה הלוקח כבר מספר שנים תרופה לדיכוי דלקות (SALAZOPYRIN EN ),ובמעקב תקופתי אצל ראומטולוג לגבי המחלה. לפני כשנתיים התחתנתי ומאז בת זוגתי ואני מנסים להביא תינוק לעולם. לפני כמה חודשים התחלנו בטיפולי פוריות שבמהלכן נשלחנו לבדיקות ,אישתי נמצאה בריאה לחלוטין ולי נימצאה ספירת זרע נמוכה,לא נימצאה סיבה פתולוגית לבעיה. בביקורי האחרון אצל הראומטולוג ,הרופא המטפל בי הוחלף ברופאה ,וכששאלתי אותה לגבי קשר בין התרופות למצב ספירת הזרע התשובה היתה שיש קשר ישיר! 1. האם הרופא המטפל הקודם היה צריך לידע אותי על כך ? ( מה גם שנישאל לפני הנישואים לגבי השפעות המחלה והתרופות על הפוריות שלי ובריאות העובר התשובה היתה - שאין השפעה כל שהיא !) 2.לתרופה מצורף אלון שימוש, בו רשומות תופעות הלוואי,התופעה של ירידה בספירת הזרע לא מוזכרת! האם החברה המיבאת את התרופה חייבת להזכיר זאת? 3. לפי מקורות מידע ב WEB רשום שמצב ספירת הזרע חוזר לקדמותו תקופה לאחר הפסקת שימוש בתרופה, האם יש עילה משפטית לתביעה עקב המחדלים שצוינו בסעיף 1 ו2 ?

16/10/1999 | 18:31 | מאת: עו"ד שלהבת מור

שלום אבי, האם התרופה אותה אתה נוטל הינה היחידה שעוזרת לך? אם כן, האם היית מפסיק לנוטלה רק מפאת הסיכון בו אתה נתקל כעת? סביר להניח שלא אם מדובר בבריאותך. אבל, אם התשובה לשאלתי הראשונה הינה שלילית וקיימות בשוק תרופות נוספות חלופיות, היה על הרופא להזהירך מפני תופעות הלוואי ולהציע לך גם חלופות טיפול במידה ומתאימות לך, בהן אין סיכון של ספירת זרע נמוכה, בייחוד לאור שאלותיך והתעניינותך הרבה בנושא. מדבריך עולה כי עלון התרופה לא מציין כי ספירת זרע נמוכה הינה תופעת לוואי של התרופה ולפיכך זה נתון בדיקה נוספת עם הרופא החדש. זאת ועוד, בהחלט ייתכן כי במועד בו שאלת את הרופא הקודם לא הייתה ידועה תופעת לוואי של ירידת זרע, כפי שהתגלתה אצלך, ובמצב זה לא תהיה לך כל עילה נגד הרופא המטפל. מה מקור המידע שמצאת באינטרנט? האם מקורו בחברת התרופות? יש לשקול גם נקודה זו ובהעדר נתונים קשה לי להתייחס. בכל מקרה, הצעתי היא כי תפנה לעו"ד המתמחה ברשלנות רפואית ע"מ לקבל חוו"ד על בסיס מסמכים שתציג לו.

מנהל פורום רפואה ומשפט