רמה גבוהה של חומצה אורית uric asid

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

18/06/2015 | 19:43 | מאת: טלי

בני בן 14. סובל מהפרעת חרדה ומטופל באריפליי. בעקבות כאבי בטן ושלשול במשך שבועיים שנפסקו, עשינו לו בדיקת דם לפני כחודש וחצי. בבדיקת הדם נמצא שרמת ה- uric asid שלו הייתה גבוהה – 9 שהטווח הוא עד 7.2. לפני מספר ימים כחודש לאחר הבדיקה האחרונה עשינו שוב בדיקת דם ונמצא שרמת הuric asid (חומצה אורית) עלתה ל- 10. בשתי הבדיקות: ספירות הדם,תפקודי כבד ותפקודי כליות היו תקינים לחלוטין. ה-ERP כמעט תקין – 0.6 שהטווח הוא עד 0.5. הילד מרגיש טוב ולא מתלונן על כלום. בבדיקה גופנית שערכה הרופאה לא נמצאו בלוטות מוגדלות. עשינו לו לפני כחודש וחצי אולטרא סאונד בטן עליונה ותחתונה שיצא תקין למעט כבד שומני במידה קלה מאוד. בדיקת שתן כללית תקינה לחלוטין. עדיין לא הגיעה התוצאה של קריאטנין בשתן. יש לציין שסבא שלו סובל ממחלט גאוט ומרמה גבוהה של חומצה אורית. האם יש חשש חס ושלום למשהו ממאיר? אילו כיוונים נוספים יש לברר? אילו בדיקות נוספות לעשות? האם יש כדור שיסייע להפחתת ה- uric asid? אציין שהחלטנו להפסיק לו לחודש את האריפליי כדי לבדוק את רמת החומצה האורית ללא התרופה. אך מעיון באינטרנט הקשר בין התרופה לעלייה ברמת החומצה ה אורית נדיר מאוד. תודה רבה!

שלום בהחלט מדובר בממצא חריג שדורש בירור בשלב ראשון הייתי חוזר על הבדיקה כאשר הילד לא בצום ואפילו שותה הרבה ביממה לפני הבדיקה כיוון שבמצבי התיבשות יש עלייה בחומצה האורית בהצלחה דרור

שוב שלום במידה ובבדיקה חוזרת הרמה עדין מוגברת נדרש בירור סדור להבין מה מקור רמה גבוה זו. לציין שבדרך כלל אין גאוט בילדים וזו מחלה שמופיעה בגיל מבוגר יחסית דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים