ספירת דם לא תקינה עקב חום לבת שנה וארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

15/09/2019 | 12:59 | מאת: תמר

שלום, עקב חום ופריחה בוצעו ספירת דם לביתי בת שנה וארבעה חודשים, חלק מהתוצאות יצאו לא תקינות, התוצאות הן: WBC-Leucocytes 16.1 RBC-Red Blood Cells 4.48 Hemoglobin 11.3 Hematocrit 32.6 (כאשר התווך התחתון הוא 34) MCV-Mean Cell Volume 72.8 MCH-Mean Cell Hemoglobin 25.2 MCHC-M.Cell Hb cont 34.7 RDW-Red Cell Distri.Width 15.2 (כאשר בתווך הוא עד 15) Platelets 348 MPV-Mean Platelet Volume 8.7 Neutrophils % 41.8 Lymphocytes % 48.7 (כאשר התווך התחתון הוא 67) Monocytes % 8.9 Eosinophils % 0.5 Basophils % 0.1 Neutrophils # 6.72 Lymphocytes # 7.83 Monocytes # 1.43 (כאשר התווך העליון הוא 1.1) Eosinophils # 0.08 (כאשר התווך התחתון הוא 0.3) Basophils # 0.02 מדוע ה Lymphocytes % מאוד נמוך יחסית לטווך? בנוסף ה Hematocrit, RDW-Red Cell Distri.Width, Monocytes #, וה Eosinophils # יצאו לא תקינים, מדוע? אציין שהיא מקבלת 15 טיפות של ברזל עקב בדיקות לא תקינות לפני 4 חודשים, אך נראה שעדיין יש לה חסר בברזל? אשמח לתשובתך תודה

שלום אכן ספירה לא תקינה יכולה להתאים לזיהום/ דלקת חריפה. במידה והחום המשיך חשוב לחזור לרופא הילדים לגבי ההמוגלובין בזמן מחלת חום זה מאד לא נכון לבדוק את מצב האנמיה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים