POIKILOCYTES - תוצאות משטח דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

07/07/2019 | 16:21 | מאת: גבי

שלום, בתי ערכה בדיקת דם חוזרת כיוון שבמשטח דם שנעשה באוגוסט 2018 התקבלה התוצאה: Echinocytes Burr cells POIKILOCYTES. במשטח הדם החוזר שנעשה לפני חודש וחצי התקבלה התוצאה: POIKILOCYTES עיקר המדדים של שאר בדיקת הדם יצאו בתוך גבולות הנורמה פרט ל - lymphocytes % שיצא 48.7 (כשגבולות הנורמה הנם 33-48). שאלותי: 1. מה משמעות תוצאות משטח הדם (POIKILOCYTES)? 2. האם יש מקום לבדיקות נוספות? תודה רבה, גבי.

שלום מדובר בממצא במשטח הדם אשר מעיד על שונות בין תאי דם והימצאות תאי דם שונים/ לא תקינים בצורתם ממתא כזה יתכן במגוון מחלות של תאי הדם האדומים ושכיח במצבים כמו חסר ברזל או חסר ויטמין B12. רפואה שלמה דרור

14/07/2019 | 23:48 | מאת: גבי

תודה על תשובתך. בבדיקת הדם לא נראה שיש חוסר ברזל התוצאה של Fe Iron יצאה 128 (גבול עליון של הנורמה הנו 129), פריטין יצא 29 (גבולות הנורמה הנם 10-120). גם הויטמין B12 יצא תקין 715 (גבולות הנורמה 211-911). האם צריך לבדוק עוד דברים?

מנהל פורום בדיקות דם בילדים