נטרופילים ולימפוציטים נמוכים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

04/12/2018 | 07:00 | מאת: אמא מודאגת

שלום ד"ר הבת שלי בת שנתיים. היה ירוד לה דם מהפה בכמות מזערית בלילה. נבדקה על ידי רופא שאמר לי שיש לה דלקת בחנכיים וזה עבר לה. הוא עשה לה בדיקות דם מקיפות שאובחן אצלה שיש לה תלסמיה מינורית. שאבא שלה יש לו גם והוא אמר שלא צריך טיפול בברזל למרות שיש לה ברזל 27 אבל הפרטנין תקין. האם באמת לא צריך טיפו בברזל? משהו אחר שבבדיקת דם היה אצלה לימפוציטים 12.1.ניטרופילם 1.6 מדברת על הערך ה abs. בערך הרגיל ניטרופילם 10 ולימפוציטים 77. האם יש מקור לדאגה? האם צריך עוד בירור נוסף? יש לציין שהילדה כול תקופה סובלת ממחלות בפה כמו אפטות

שלום למעשה יש פה שתי שאלות א. האם צריך טיפול בברזל בחולי טלסמיה מינור ? - התשובה היא שלא. רק במקרה של חסר ברזל מוכח יש צורך בכזה טיפול. ב. לגבי ספירה לבנה נמוכה ואפטות - יש בהחלט קדשר ואני ממליץ על יעוץ ע"י המטולוג ילדים דרור

09/12/2018 | 06:57 | מאת: אמא מודאגת

האם מדובר בלוקמיה בערכין כאלה של לימפוציטים ונטרופילים. שאר הערכים בטווח הנרומה?

מנהל פורום בדיקות דם בילדים