בדיקות דם לבדיקה לתינוק בת חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

22/07/2018 | 15:51 | מאת: תמר

שלום, ביצעתי בדיקות דם לתינוקת שלי, היא בת חודשיים וחצי, היא נמצאת באחוזוני משקל נמוכים ויש לה הרבה כאבי בטן, וישנם כמה ערכים לא תקינים: Platelets יצא ערך של 493 (והגבול העליון הוא 450) Eosinophils % יצא 6 (והגבול העליון הוא 3) Monocytes # יצא 0.42 (והגבול התחתון הוא 0.6) Remarks אומת בסקירת משטח TSH יצא ערך 1.93 Free Thyroxine (FT4) יצא ערך 17.5 מה התוצאות אומרות? תודה

בדיקות הדם בדגש על ספירת הדם אינן מסבירות את הבעיה בעליה במשקל או מעידות על בעיה רפואית אחרת. לגבי תפקודי התירוריד ממליץ להתיעץ עם רופא אנדוקרינולוג מומחה להערכתי יש צורך במעקב אחר תפקוד התירואיד(תריס) רפואה שלמה דרור

22/07/2018 | 17:44 | מאת: תמר

תודה על התשובה, לגבי הבדיקות, האם הן מראות על דלקת או אלרגיה? לגבי הבלוטה, האם ייתכן כי נגרם איזשהו נזק מכיוון שהערכים לא תקינים (הם נמצאים בטווח), אציין כי המרפס האחורי בשלבי סגירה אבל עדיין לא נסגר, האם יש נזק? תודה, תמר

מנהל פורום בדיקות דם בילדים