בדיקת דם לימפוציטים גבוהים פריטין נמוך

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

17/06/2018 | 11:06 | מאת: אורטל

שלום בני בן שנתיים וחמישה חודשים בבדיקת דם שנעשתה אחוז נויטרופילים 19.7% אחוז הלימפוציטים 69% ערך האבסולוטי של הנויטרופילים יצא 7.2 והנויטרופילים 2 הפריטין 12.1 המוגלובין 14.1 ברזל 51 אני מאד מודאגת עקב תוצאות בדירות אלו אשמח אם תוכל להביע את דעתך.

שלום האם הבדיקה בוצעה בזמן מחלה ? אפילו קלה? זה יכול להתאים לכל הממצאים הנ"ל. בכל מקרה מדאיג זה ממש לא! דרור

22/06/2018 | 13:12 | מאת: אורטל

היי בעקרון בדיקה נוספת בוצעה לפני כ3 חודשים שבה הערך לימפוציטים היה 8.3 פריטין 10 לאחר כשבועיים היה מקורר. בבדיקה האחרונה שבוע לפני הילד הקיא והיה חסר תאבון ומספר ימים לאחר הבדיקה התחיל עם צינון. האם לצורך העניין מחלת הנשיקה מאופיינת ברמות לימפוציטים כאלו? או האם זה יכול להעיד על מחלה אחרת או שזה ערכים שמעידים על מחלה קלה. תודה רבה על תשובתך.

מנהל פורום בדיקות דם בילדים