המוגלובין נמוך לילדה בת שנה ו3 חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

01/02/2018 | 00:35 | מאת: אמא מודאגת

שלום ביתי בת שנה ו3 חודשים,בספירת דם בגיל 9 חודשים ההמוגלובין שלה היה תקין(12.7) לפני חודשיים עשינו לה ספירת דם נוספת מכיוון שהיא מפתחת חום של קרוב ל40 כל שבוע וחצי ליום וחצי ונעלם ההמוגלובין בספירת דם ירד ל10.8 והרופאה אמרה לקחת 20 טיפות ברזל כל יום למשך חודש. אחרי חודש חזרנו על הספירת דם וההמוגלובין היה 10.4 למרות 20 טיפות ברזל כל יום .. האם זה נורמלי? המוגלובין יכול לרדת כתוצאה ממחלה וראלית או שאין קשר אשמח לתשובה תודה רבה

שלום רב בהחלט בזמן מחלה ויראלית יש שינויים בספירת הדם זמניים כולל ירידה ברמת ההימוגלובין. העובדה שלאחר טיפול של חודש אין עליה קצת מפתיע ומחייבת מעט בירור. ממליץ לחזור על ספירה בזמן שממש הילדה בריאה ובמידה ואין שיפור לפנות להמטולוג ילדים דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים