Eos גבוה מאד בילדה בת 9

דיון מתוך פורום  בדיקות דם בילדים

16/01/2018 | 18:14 | מאת: הדס

שלום רב ביתי בת כמעט 9 כחודשים מתלוננת על כאבי בטן כאבי רגליים ועייפות. היום כשבוע לאחר מחלת חום /שפעת . היינו אצל רופא גסטרו שביקש מספר בדיקות מהן גם ספירת דם בספירה ערך eos 1.2 ( מקסימום 0.6) ובאחוזים 18 אחוז (מקסימום 7 אחוז ) Lmy -33.5 ( מינימום 35) יתר התוצאות בטווח הנורמה WBC 6.7 לציין כי עשתה ספירת דם בסוף נובמבר והתוצאה היתה תקינה - Eos אחוז 2.2 על מה התוצאה יכולה להעיד ? לציין כי אין לה תגובה אלרגית נראית לעין תודה רבה על תשובתך אמא מודאגת

שלום אכן מדובר על מספר איאוזונופילים מוגבר אבל לא מוגבר מאד. הנתון החשוב הוא המספר האבסולוטי כמו 1200 אצל ביתך האחוז הרבה פחות משמעותי. ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד כחודש ובמידה ממשיך להיות מוגבר להגיע ליעוץ המטולוגי רפואה שלמה דרור

מנהל פורום בדיקות דם בילדים