ליכן פלנוס

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

09/03/2013 | 18:46 | מאת: ג.א.

שלום, אובחנתי כסובלת מליכן פלנוס בפה, מלווה בפצעים ונגעים על הלשון. האם יש איזושהי תרופה שעשויה להקל על הסבל הבלתי יתואר. ניסיתי לטפל על דעת עצמי בטיפול עם אור והיתה הטבה לשנה בערך וזה שוב הופיע. האם זה נכון שההתפרצות באה בסערה? האם תרופות שאני מקבלת משפיעות. אגב המחלה התחילה אצלי בעקבות טיפולי שיניים. בברכה, ג.א.

שלום לעיתים ליכן פלנוס של הפה אינה מלווה בכאב כלל, אך לעיתים היא מלווה בגירוי מתמיד המתגבר באכילה של מזונות חמוצים וחריפים. לרוב קיימת תגובה טובה לטיפול במשחת סטרואידים או בשטיפת פה עם סטרואידים. מומלץ לפנות לרופא מומחה בפה ולסת או ברפואת הפה לצורך בדיקה קלינית ושקילת רישום טיפול להקלה. בהצלחה

15/03/2013 | 14:01 | מאת: ג.א.

רק לידיעת ד"ר אבישי, נא לא לפרסם!! בהמשך למכתבי מה-9.3 באחת הפעמים שהיתה סערה בפה ראיתי מודעה בעיתון על מכשיר המקרין אור ומרפא פצעים. נכנסתי לנסוי ואכן זה פלא זה אכן עבד והפה נרגע. לגבי משחה או כל טיפול אחר בסטרואידים אסור לי כי זה מעלה לחץ דם וסוכר. קיבלתי שוב התקף של פצעים ושריפה ושוב עשיתי טיפול עם המכשיר ושוב זה הרגיע. רק לידיעתך!

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה