גוש לבן

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

16/02/2013 | 09:34 | מאת: אביב

שלום שמי אביב בן 25 אני בריא באופן כללי...אני שמתי לב שיש לי מן גוש ממש קטן לבן בצד ימין של החניכיים העליוניות...אין לי אי נוחות ואין כאבים...השאלה שלי היא לאן לפנות בכדי שיבדקו את זה ויגידו לי מה זה ושזה חס וחלילה לא סרטני או משהו...האם רופא פה ולסת? רופא של רפואת הפה? רופא אף אוזן גרון?...האם בכלל רפואת הפה זה אותו הדבר כמו רפואת פה ולסת וזה פשוט שם נרדף? ואם לא אז מה ההבדל בין 2 התחומים?...ואשמח אם תגידו לי אם אני צריך הפנייה של רופא משפחה או רופא שיניים רגיל שקודם כל יאבחן אותי ויפנה אותי לאחד התחומים?...אשמח אם תעשו לי סדר בבלאגן רב תודות.

שלום אביב, סליחה על התגובה המאוחרת! לאבחון וטיפול בנגעים בפה ניתן לפנות לכל אחד מהרופאים שציינת. כירורגיה של הפה והלסתות ורפואת הפה הן התמחויות ברפואת שיניים. כמו ברוב תחומי הרפואה קיים כירורג המבצע פעולות ניתוחיות ורופא המאבחן בעיות ונותן טיפול תרופתי כזה או אחר. ניתן להשוות זאת לרופא עור המאבחן נגעים בעור ורופא פלסטיקאי המבצע ניתוחים לכריתת הנגעים. כמובן שישנה חפיפה בין התחומים. רפאת אא"ג היא התמחות של הרפואה הכללית, ורופאי אא"ג הם רופאים מנתחים. רופאי פה ולסת ורפואת הפה ניתן למצוא בשירות הציבורי - בתי החולים ובשוק הפרטי. לצורך טיפול בבית החולים - יש לקבל הפניה מרופא המשפחה או מרופא השיניים, בכל מקרה תדרש להמציא אישור לטיפול בבית החולים מקופת החולים שלך או לשלם עבור הבדיקה/טיפול. מקווה שעשיתי סדר חלקי בבלגן בהצלחה!

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה