אבחנה בין סוגי ליכנפלנוס

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

29/01/2013 | 13:57 | מאת: רוליקו

בבדיקה בבית חולים נמצאו אצלי השבוע 2 ליכנפלאנוס, כל אחד בצד אחר של הלשון. הרופא מרח לי חומר מסוים על שניהם וקבע לאור התוצאה כי במקום אחד(בו יש פס לבן קטן ודק) יש לבצע ביופסיה, כיוון שיש סימנים להתרבות תאים.לא הספקתי לשאול עוד,אשמח לדעת האם מדובר בבדיקה אמינה ומקובלת, והאם אכן אין מנוס מביופסיה (בעבר עברתי אחת, שלשמחתי לא העלתה דבר אך הסבה לי סבל רב). תודה רבה

שלום וסליחה על התגובה המאוחרת! הבדיקה אליה אתה מתייחס, מריחת טולודין-בלו על נגע בפה, היא בדיקה בעלת אמינות חלקית אשר אמורה להצביע על התחלקות תאים. החומר נספח אל הרכיבים בתא המשמש להתחלקותו (חומצות הגרעין). כאשר הצביעה נספחת לנגע מתעורר חדש כי מדובר בנגע בו התאים מתחלים באופן פעיל (טרום-סרטני או סרטני), אך הצביעה לבדה אינה מספקת ונדרשת ביופסיה בה כורתים חלק מן הנגע ומתבוננים במיקרוסקופ במראה התאים. בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה