פצעים על הלשון והחיך הרך שקצת מפחידים אותי

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

27/11/2012 | 23:59 | מאת: חן

שלום אני בן 32 בדרך כלל בריא ומעולם לא עישנתי. לפני שבועיים - שלושה חליתי בשבוע אחד פעמים. בתחילת השבוע זה הרגיש כמו וירוס של יום אחד ובסופש כמו שפעת קצרה חורפית. מייד לאחר מכן חשתי כאב בחלק הקידמי של הלשון וצצו לי כמה נקודות לבנות באמצע ובקצה הלשון ,גם האוכל הרגיש לי טיפה חרפרף יותר. לאחד מספר ימים ניגשתי לרופא שנתנה לי "דקטרין" ואכן אחרי יומים חזרתי למיטיבי ושכחתי מזה. אבל הגרון טיפה כאב . השבוע שוב צץ הכאב בקצה הלשון עם פצעונים קטנים שכבר נעלמו ובימקומם צצו לי 2 פצעונים לבנים בצד הלשון בנוסף מתחת ללשון ראיתי כמו קוץ באורך של 3 מ"מ ובקצה גם פיצעון לבן וגיליתי שבחיך הרך עד לחיך הקשה יש לי כתם די גדול בצבע ורדרד לבן ומסביבו "הילה" אדומה. עד כה חשבתי שמדובר בזיהום או ביגלל מערכת חיסונית שלא במיטבה בתקופה הזו אבל לאחר שהתחלתי לבדוק באינטרנט קראתי דברים מפחידים מאוד. האם יש לי באמת ממה לחשוש? לאיזה רופא עלי לפנות לבדיקה?

שלום סליחה על התגובה המאוחרת. אני מקווה שהפצעים כבר החלימו. במידה ולא, קשה לי לתת אבחנה לפי התאור שלך ואני חושב שעליך לפנות לרופא מומחה ברפואת הפה או כירורג פה ולסת. לפי התאור - אני יכול להעריך שמדובר בזיהום ויראלי או פטרייתי של חלל הפה. התאור שלך לא מתאים למחלות "מפחידות". בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה