Oral lichen planus

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

13/11/2012 | 12:30 | מאת: שירן

שאלתי היא לעניין סיכויי ההתמרה של ליכן פלאנוס אוראלי: קריאה בנושא מראה שתי ניסוחים שונים של פוטנציאל ההתמרה. יש מאמרים שקובעים סיכוי כללי של 1-2 אחוז ויש כאלה שעוסקים בסיכוי לשנה וקובעים שהוא עומד על כ0.2 אחוז (משתנה מעט בין מאמר למאמר) אני מבינה את ההבדל בין סיכוי כללי לשנתי אולם עי חישוב פשוט של הסיכון השנתי ניתן לראות כי כבר כעבור 5 שנים הסיכוי עומד על 1 אחוז. אז כיצד הסיכון הכולל (לכל החיים) עומד על 1 אחוז? הנתונים לא מתיישבים. אודה לך מאוד אם תסביר לי נקודה זאת. ומה באמת הנתון הרלוונטי? זאת נקודה שמטרידה אותי זמן רב וסליחה אם השאלה היא אינה רפואית במלוא מובן המילה. שירן.

שלום שירן, נדמה לי שכבר עניתי על שאלה דומה כאן בפורום. אני לא מומחה באפידמיולוגיה (מחקר סטטיסטי של מחלות) כך שאינני יכול לתת תשובה מוסמכת בענין ההבדל בין סיכוי מצטבר לסיכוי כללי. אבל, אני חושב שבתור מטופלת שסובלת מליכן פלנוס אין לסיכויים המצטברים או הכללים משמעות מיוחדת עבורך, מה שחשוב מבחינתך הוא מה שקורה אצלך ולא בכלל האוכלוסיה.. המסר העיקרי הוא שלליכן פלנוס יש סיכוי התמרה נמוך מאד למחלה ממארת ושעלייך להבדק באופן תקופתי ע"י רופא פה ולסת או מומחה ברפואת הפה. כמו כן, עלייך להיות ערה לנגעים/פצעים המתעוררים בפה ולא נעלמים תוך שבועיים-שלושה. מאחל לך בריאות שלמה

18/11/2012 | 17:15 | מאת: שירן

תודה רבה על התשובה המהירה. תוכל בבקשה להפנות אותי לאדם העוסק באפידמיולוגיה על מנת שאפנה אליו את השאלה. תודה מקרב לב, שבוע טוב ושקט.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה