פפילומה בפה???

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

28/07/2012 | 18:47 | מאת: אשמח לתשובה

שלום, אשמח לשמוע הסבר מפורט יותר. השבוע הייתי אצל רופא פה ולסת בעקבות פצע שיצא לי בתוך הפה בחך למעלה. הוא לא כאב והיה לי בפה מספר חודשים. ראו אותי מספר רופאים שאמרו שזו ככל הנראה פפילומה/קנדילומה, ובכול זאת המליצו לי להוריד את זה ולשלוח לביופסיה. כיוון שאני בהיריון לא הלחיצו אותי ואמרו שאפילו ניתן לחכות לאחר ההיריון. בסופו של דבר החלטתי להוריד והתהליך היה פשוט למדי, זה היה מאוד קטן ונשלח לבדיקה. אשמח לשמוע את חוות דעתך כי אני קצת לחוצה וכן להבין איך נוצר כזה דבר בפה? ולמה בכול זאת שלחו את זה לבדיקה.חשוב לי להוסיף שאני לא יודעת אם זה קשור אבל קיבלתי חיסון לפני מספר שנים נגד פפילומה. תודה רבה

שלום מורן נגעים בפה שנראים קלינית כפפילומה הם לרוב מורמים מפני השטח, על גבעול צר יחסית ומחוספסים. הם נוצרים על רקע ויראלי (בדומה לסוגים מסויימים של יבלות בעור). הוירוסים היוצרים נגעים אלה הם לרוב ממשפחת הפפילומה אך קיימים תתי זנים רבים בתוך משפחה זו. הווירוס קיים בגופם של רובינו מגיל צעיר ומועבר במגע בין ריריות, החיסון לא מחסן כנגד כל תתי הזנים של הפפילומה אלא כנגד תתי זנים מסויימים הידועים ככאלה המעודדים סרטן בצוואר הרחם. טוב שבוצעה הסרה של הנגע ולפחות הדאגה מהפעולה עצמה מאחורייך. כל רקמה שאיננה תקינה ואשר מוצאת מגופו של מטופל נשלחת לבדיקה במיקרוסקופ (פתולוגיה) לצורך אבחנה סופית. כל שנותר לך הוא להמתין לתשובה ולשכוח מכל הענין בהקדם. בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה