פצע בלשון

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

21/07/2012 | 21:39 | מאת: לירון

שלום ד"ר, אני בן 33, בריא בדר"כ. לפני כחודש יצא לי פצע קטן (כ 2 מ"מ) בסוף הלשון, בצידו. מדובר במעין יבלת רכה, כמו ציסטה או נקודת שומן שיוצאת בדר"כ על העור. היא איננה כואבת. יש לי תור לא.א.ג לעוד כחודש אבל בינתיים אני מאוד לחוץ. מה זה יכול להיות, מהן האופציות? האם חובה להוריד מהלשון? תודה רבה

שלום יריב, בלתי אפשרי לתת אבחנה של נגע מהסוג שאתה מתאר ללא התבוננות ומישוש. נגע שאיננו מכוייב (נראה כמו פצע פתוח) או נוקשה למגע - איננו דורש התייחסות דחופה. ניתן גם לפנות לרופא פה ולסת / מומחה ברפואת הפה. בהצלחה !

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה