תאי גרנולה בלשון של ילד בן 14

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

18/07/2012 | 23:41 | מאת: שלי

בני בן ה-14 גילה כתם שחור בצד של הלשון. לאחר בדיקה אצל כירורוג נאמר לנו שאלה כלי דם (צוברים) נראה תקין ויש לעקוב. בבדיקת M.R.I נכתב תאי גרנולה ויש לעשות ביופסיה. שאלתי מהם תאי גרנולה? עד כמה מסוכנת יכולה להיות הביופסיה? והאם זה מומלץ לבצע ביופסיה במקום כה רגיש שממילא מלא כלי דם. האם זה לא מסוכן?

שלום שלי, לדעתי, האבחנות שניתנו לך מעט סותרות. נגע ממקור כלי דם נראה כהה, לעיתים מדמם אם ננשך, ונפוץ יותר בילדים. Granular Cell Tumor הוא נגע תת-רירי (מתפתח מתחת לפני השטח) ולרוב לא ישנה את צבע האזור אלא יראה כמו אזור מורם. מה גודל הנגע? כמה זמן קיים? אם הנגע גדל או משתנה בצבע כדאי בהחלט לבצע ביופסיה, ולו רק להגיע לאבחנה ולהפסיק את הדאגה סביב הנושא.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה