Lichen planus, oral

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

15/07/2012 | 15:27 | מאת: קרין

שלום. יש לי ליכן פלנוס בפה ואני נמצאת במעקב כבר שנה. אני בחורה צעירה-29. קראתי על המחלה לאחר שנאמר לי עי הרופא שיש לה פוטנציאל ממאיר והשאלות שלי הן: 1. כתוב שהסיכון להתמרה הוא בנגע הארוזיבי ממנו אני סובלת. הסיכון באופן כללי במחלה (לכל הצורות יחד) הוא כ1 אחוז. מה הסיכון הספציפי לארוזיבי שכן נכתב שהוא גבוה יותר? (ראיתי מקומות שנכתב שהסיכון בנגע הארוזיבי מגיע עד 12 אחוז). 2. שאלה נוספת היא כתוב בספרות שקראתי כי מדובר בסיכון ממוצע של 1 אחוז בתוך 5 שנים. האם זה אומר שכל 5 שנים הסיכון גדל בכ1% ובכך הסיכון המצטבר לכל החיים גבוה יותר מ1%? תודה מקרב לב, קרין.

שלום קרני הסיכון לפיתוח ממאירות מליכן פלנוס הוא אחוז אחד לכל החיים. יש דיווחים כי בסוג הארוזיבי של המחלה הסיכון הוא מעט גבוה יותר. אין טעם לעסוק בחישובים סטטיסטים, רק צריך להיות במעקב ולאגו לקבל טיפול מוקדם ככל שניתן במידה וקיימת החמרה. בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה