ליכן פלנוס

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

01/12/2011 | 17:18 | מאת: ב

שלום. אובחנה אצלי מחלת ליכן פלנוס בפה (חניכיים) הוסבר לי כי הסיכון הכולל לשינוי ממאיר אצל חולה במחלה זאת הוא הוא פי 50 מאדם רגיל ולכן עומד על סיכון כולל של 1-2 אחוז.לאחר קריאה בנושא נוכחתי לראות שהסיכוי לסרטן חלל הפה במשך חייו של אדם שאינו חולה בליכן פלנוס עומד על 1.41 אחוז. אז היכן למעשה הסיכון המוגבר במחלה?

ליכן פלנוס היא מחלה נפוצה יחסית של חלל הפה. ישנם סוגים שונים של המחלה, רובם אינם גורמים לתסמינים פרט לסימנים לבנים בריריות הפה. בספרות המדעית מדווח כי באחוז קטן (פחות מ-1%) מחולי ליכן פלנוס ישנה נטיה של המחלה להפוך למחלה ממארת. סטטיסטיקה לגבי היארעות סרטן חלל הפה היא מבלבלת, היא שונה באוכלוסיות שונות, במעשנים, בצורכי אלכוהול באופן מופרז ועוד. אינני רואה טעם להשוות בין הנתונים השונים. השורה התחתונה היא שבמידה ואובחן ליכן פלנוס חשוב להיות במעקב אצל כירורג פה ולסת או מומחה לרפואת הפה. מקובל להגיע לביקורת פעם בחצי שנה.

01/12/2011 | 17:57 | מאת: ב

ראישת ד"ר, אני באמת מודה לך על התגובה המהירה. אודה לך מקרב לב אם תוכל להסביר לי האם מדובר בסיכון של כ1% לכל החיים או לתקופה קצרה יותר. שנית, באמת חשוב לי להבין כיצד, על אף המחלה, הסיכון הכולל (LIFETIME RISK? שווה בין החולה בליכן פלנוס לאדם שלא. זה מעסיק אותי מאוד. סליחה על הטרחה. ערב טוב

05/12/2011 | 15:39 | מאת: ב

ד"ר ראשית תודה רבה רבה אני שואל זאת כי קבלתי מידע רב וסוטר. אני מבקש שתעשה לי סדר בדברים ברשותך.הוסבר לי כי השינוי הממאיר של ליכן פלנוס עומד על 0.25 לשנה. עם זאת כפי שאמרת ההסיכון הוא כ-1%. כיצד? לאחר 4 שנים עם המחלה אני כבר נמצא בסיכון מצטבר של 1%? מתנצל מאוד על השאלה אבל באמת חשוב לי להבין. אודה לך אם תוכל לעזור.

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה