ליכן פלנוס אוראלי

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

22/03/2012 | 18:37 | מאת: יפעת

שלום רב אני בת 24 וסובלת מליכן פלנוס בחניכיים. קראתי במקומות רבים כי הפוטנציאל הממאיר עומד על כ- 1% בתןך 5 שנים. מה הכוונה בתוך 5 שנים? (האם נובע מזה שהסיכוי ל10 שנים הוא 2% וכך הלאה? הרופא שלי הסביר לי כי מדובר בסיכון מצטבר )LIFETIMR RISK( של 1 אחוז. מה באמת הסיכוי המצטבר שדבר כזה יקרה? תודה רבה, חשוב לי מאוד להבין זאת. יפעת

שלום יפעת, אני לא מכיר את נושא חמש השנים. אני כן מכיר כי קיים סיכון להתמרה (הכוונה לתהליך שפיר שהופך לממאיר) של 1% לאורך כל החיים (lifetime risk - כמו שציינת). השורה התחתונה היא כי אין משמעות לחישובי הסיכויים/סוכנים לכאן או לכאן - יש להקפיד על מעקב אצל מומחה ברפואת הפה או כירורג פה ולסת אחת לחצי שנה או לפנות מוקדם יותר באם קיים נגע בעל מראה שונה מהמראה ה"מעונן" הרגיל אשר לא חולף לאחר שבועיים-שלושה. בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה