ליכןפלנוס בחלל הפה -לחוצה ודואגת

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

27/04/2016 | 23:01 | מאת: שירה

שלום וברכה.אני בת 40 ו אובחנתי כסובלת מליכן פלנוס בחלל הפה . נעשתה לי ביופסיה. מאז הביופסיה והבנת משמעות המחלה אני בחרדה מתמדת והידיעה שהמתח כשלעצמו יכול להחריף את המחלה רק מגבירה לי את החרדה, ואני כל הזמן בודקת האם הנגעים התפשטו . יש לי גם כתמים אדומים וגם לבנים במקומות שונים בחלל הפה. נקבע לי תור להמשך מעקב רק עוד חצי שנה והומלץ לי להשתמש במשחה סטרואידית רק אם הנגעים מציקים לי מבחינה פיזית או אסטתית. בינתיים לא מרחתי כלום אבל נראה לי שהנגעים אכן מתפשטים. שאלות לי: 1. אם חלילה המחלה הופכת לממאירה , חצי שנה זה משך זמן ארוך מידי ללא טיפול לא? בביופסיה לא נמצאו תאים טרום ממאירים אבל הם נלקחו מאזור אחד ויש לי אזורים נגועים שונים במיקום ובמראה. 2. האם לפי דעתך כדאי למרוח משחות כדי לסלק את הנגעים גם אם הם לא מציקים לי? 3. השבוע צחצחתי בחוזקה את השיניים והמברשת פגעה במקום נגוע שהוא כנראה רגיש יותר ונהיה לי שם פצע גדול וכואב שאני מרגישה שהוא מתרפא לאט. אופייני שהעור הנגוע רגיש יותר? תודה וסליחה על האריכות.

ליכן פלנוס איננה מחלה מסוכנת לכשעצמה. בנגעים כואבים עם קילוף של הרירית מומלץ להשתמש בשטיפות / משחות סטרואידים להקלה. הסיכוי להתמרה סרטנית הוא נמוך ביותר, אך איננו אפס. אין טעם לקחת ביופסיה מכל נגע בפה, אם קיים נגע חריג או מטריד יש להבדק לפני תום חצי השנה המקובלת כזמן מעקב. ממליץ לך למצוא מומחה/ית ברפואת הפה ולהבדק אצלו/ה באופן קבוע לפי הזמן שהוא יקבע עם אפשרות להגיע מוקדם יותר במידה וקיים נגע חריג. בנוסף, אם את חשה חרדה באופן הטורד את מנוחתך, אולי שווה לדבר עם רופא המשפחה או פסיכולוג על טיפול נגד חרדה. בריאות שלמה!

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה