פפילומה בפה

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

01/11/2015 | 19:17 | מאת: א

שלום, איבחנו לי פפילומה בתוך הפה ממש בחיך הפנימי, הבנתי שזו מחלת מין. איך יכולתי להדבק בזה? אני עם חברה כבר שנה, מעולם לא קיימתי יחסים עם גבר ואצל חברה שלי לא איבחנו שום דבר שקשור לזה. האם זה מסוכן?

וירוס הפפילומה מועבר במגע בין ריריות - מגע מיני, מגע בין אברי המין לפה וגם מפה לפה. אין קשר ישיר בין זמן ההדבקה לזמן הופעה נגע בפה וישנם אנשים רבים שהם נשאים של הוירוס ושלא מתפתח אצלם נגע בפה. יכול להיות שנדבקת לפני זמן רב ועכשיו הופיע הנגע. יש להיות במעקב אצל הרופא המטפל בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה