הידבקות בפפילומה עקב מין אוראלי

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

22/04/2015 | 18:03 | מאת: גיא

שלום. הדבקתי את בת הזוג שלי בבפילומה . אצלה זה התגלה בבדיקת פאפ שהובילה לניתוח להסרת גידולים מצוואר הרחם שהסתברו כסרטניים. לאחרונה, כ 6 שבועות לאחר הניתוח היא היתה אצל רופה הנשים שבדק ואמר שהכל נקי. האם ניתן לשוב ולקיים מין אוראלי ללא חשש ( הכוונה היא שאני המבצע ) ? דרך אגב הפפילומה שלי הוסרה מייד לאחר שראיתי אותה ומאז לא חזרה.

שלום גיא לווירוס הפפילומה תת סוגים רבים שונים המאפיינים אזורים שונים בגוף. הווירוס הגורם לנגעים בפה אינו בהכרח אותו אחד שמופיע בצוואר הרחם. רובנו נשאים של חלק מזני ווירוס הפפילומה. ההדבקה אצל אשתך יכולה הייתה גם להיות בגיל צעיר ואין הכרח שאתה הדבקת אותה לאחרונה. אני מבין שהארוע הגינקולוגי אצלה הסתיים ושלדברי הגניקולוג אין נגעים נוספים. אינני רואה סיבה שלא לחזור לקיים יחסי מין אוראליים. ממליץ לך להתייעץ עם רופא עור ומין במקביל. תהיו בריאים

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה