נגע בפה-תינוקת

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

08/04/2015 | 21:59 | מאת: רון

שלום רב ביתי בת 7 חודשיים ,לפני כחמש חודש גילינו בחיך עליון נגע (לא שמנו לב אם נולדה איתו). הופננו לבדיקת פה ולסת ונמסר כי כניראה מדובר בטורוס פילאטיס ולחזור עוד 3 חודש. היום היינו בביקור נוסף, הפעם לאחר בדיקה רשם הרופא את הנוסח הבא :נגע בחך הקשה ,לא ניידת , בסיס רחב , בהיר מצבע הרקמה ללא פתולוגיות ברירית הפה. הרופא המליץ על הסרה לצורך ביופסיה ,אך ציין שלא מדובר בדחיפות. מצד שני מה שהדאיג אותנו היא העובדה שהרופא אמר בעל פה כי נירא לו שמדובר בפפילומה ולכן כן כדי לעשות הסרה. האם אפשר לקבל הסבר לאבחנה שרשם והמשמעות באם מדובר פפילומה? מה הדחיפות במקרה זה? תודה וחג שמח

שתי האבחנות שציינת אינן נפוצות תינוקות. מבקש לבדוק את הילדה בעצמי אם רוצים חוות דעת. בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה