פצע במרכז הלשון ללא כאבים ופצע נוסף בצד הלשון

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

13/12/2014 | 02:51 | מאת: מיכאל

לפני כ-3-4 ימים הופיע לי פצע-בליטה עם חור צמוד אליה במרכז הלשון. בתחילה התעלמתי אך לאחר מספר ימים הרגשתי קיצוצים בצד הלשון בחלק התחתון וזיהיתי פצע מסוג אחר שמציק אך רק מעט. היום הופיעו לי 2 פיצעונים (כמו חצ'קונים אך קטנים וכואבים) בקדמת הלשון. יש לציין כי שבוע קודם לתגלית הראשונה, עברתי התמוטטות פסיכולוגית (חרדה\פאניקה), וכי רמת הסטרס והחרדה עדיין גבוהים. רופא המשפחה שבחן את 2 הפצעים הראשונים הפנה אותי למומחה לרפואת הפה, אך הדגיש כי אין צורך בהול כי זה לא נראה לו "רציני". האם יש צורך להיבדק במהרה או כמו שהמליץ רופא המשפחה לקבוע תור לא בהול לעוד 3-4 חודשים (שעד אז או שהמצב יחמיר או שיעלם.. מן הסתם)?

מיכאל שלום, מבלי לבדוק את מראה הפצעים ולפי התיאור וסיפור הרקע, עושה רושם שאתה סובל מאפטות בחלל הפה. אפטות הם פצעונים קטנים (ולעיתים גדולים יותר) העשויים להופיע בכל מקום בחלל הפה. פנים השפתיים והלשון הם מקומות נפוצים להופעת אפטות. הפצעים חולפים תוך שבוע עם או בלי טיפול. ניתן לרכוש בבתי המרקחת משחות שונות המקלות על הכאב. אפטות פעמים רבות מופיעות במצבי מתח נפשי. אם הפצעים לא מחלימים תוך 10 ימים פנה לרופא. בריאות ואושר!

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה