נגע בחניכיים

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

02/09/2014 | 10:25 | מאת: לילך

בס"ד לרופאי הפורום שלום, אני מעוברת בשבוע 24, והופיע אצלי לפניי כיותר מחודשיים נגע, מעיין דלקת שהתפתח מאוד בשבועות האחרונים. בהתחלה זה היה נראה מעיין דלקת, היום זה התנפח ונראה מעיין גידול של בשר על החניכים ועל חצי מהשן (מס' 42). הובחנתי אצל שני מומחים בתחום פה ולסת והעניין הובחן כ- PYOGENIC GRANULOMA / PREGNANCY EPULIS בסופו של דבר רופאה אחת המליצה להמתין עד אחרי הלידה ויכול להיות שיעלם מעצמו או לכרות את הנגע לאחר הלידה, מפניי שלעניות דעתה וגם מתוך נסיונה,גם אם נכרות את הנגע הוא יכול לחזור שוב. הרופא המליץ לכרות את הנגע. שאלתי אליכם מה באמת אני אמורה לעשות? האיזור נעשה מאוד עדין וכל נגיעה בו מביאה לדימום חזק, האם כדאי לכרות או להשאיר? ואם אכרות אותו עלול לחזור? והאם עצם השארת הנגע עד אחריי הלידה יכולה לפגוע בחניכיים, או לעשות פגיעה אחרת? מודה לכם מראש, ואשמח לתשובכתם המהירה.

שלום לילך, Pyogenic Granuloma היא נגע העלול להופיע בחניכיים בזמן ההריון. מקשרים את הופעת הנגע לשינויים ההורמונליים המתרחשים בזמן ההריון. רוב הנגעים מסוג זה יעלמו מעצמם לאחר הלידה והאיזון ההורמונלי. אך, נגעים המפריעים לתפקוד היומיומי מומלץ להסיר. ההסרה היא פעולה פשוטה יחסית עם זמן החלמה קצר יחסית. ההחלטה - בידייך - תחליטי אם הנגע ותופעות הלוואי שלו מציקים מספיק בשביל להסירו. בהצלחה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה